Pustil im video spred roka a vyhrali. Arsenal cítil bolesť aj túžbu po odplate

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pustil im video spred roka a vyhrali. Arsenal cítil bolesť aj túžbu po odplate

Mikel Arteta môže byť s triumfom a odplatou spokojný.
Mikel Arteta môže byť s triumfom a odplatou spokojný.Reuters
Manažér Arsenalu Mikel Arteta (40) prezradil, že pred dôležitým nedeľňajším víťazstvom 2:0 v Premier League v St. James' Parku pustil svojim zverencom video s trpkou prehrou proti Newcastlu United z minulého roka.

Všetci to museli cítiť

Porážka na Tyneside v máji 2022 zničila šance Arsenalu na umiestnenie v prvej štvorke, keď ho v boji o miestenku do Ligy majstrov vytlačil úhlavný rival Tottenham Hotspur.

Tentoraz Arsenal pôsobivým spôsobom zvládol zápas s Newcastlom a zostal v hre o svoj prvý titul od roku 2004 - Martin Odegaard a vlastný gól Fabiana Schära rozhodli o tom, že stratu na Manchester City znížil na jediný bod.

Newcastle - Arsenal 0:2

"Museli sme to cítiť. Nestačilo o tom len hovoriť. Nielen hráči, ale aj realizačný tím. Museli sme cítiť pocit, že sme v ten deň neurobili dosť," povedal novinárom Arteta, ktorý krátko pred odchodom z hotela prinútil svojich hráčov pozrieť si dokumentárny film spoločnosti Amazon All or nothing.

Otázniky musíte vyriešiť

"Hovorili sme o bolesti a o túžbe po odplate. Keď máte otázniky, musíte ich vyriešiť. Keď máte emócie, aké sme mali minulý rok, musíte ich znova precítiť, uvedomiť si, aké sú nepríjemné, a pristupovať k hre inak. Chlapci to urobili dobre," dodal na margo Arteta.

Brankár Aaron Ramsdale stelesňoval defenzívu Arsenalu a v rozhodujúcich momentoch predviedol niekoľko prvotriednych zákrokov. Uviedol, že kolektívna spomienka na to, čo sa stalo minulý rok v Newcastli, bola obrovskou motiváciou.

"Panuje medzi nami obrovská hrdosť a úľava, najmä po tom, čo sa tu stalo minulý rok. Až do stretnutia pred odchodom z hotela sa o tom nehovorilo. Manažér nám ukázal video a my sme mali spaľujúcu túžbu, aby to nebolo rovnaké," nechal sa počuť Ramsdale.

Arsenal nevzdáva boj o titul.
Arsenal nevzdáva boj o titul.Flashscore

Jeden z najťažších dní

Keďže City v sobotu vyhralo desiaty ligový zápas v rade a malo štvorbodový náskok, na Arsenal sa pred súbojom v Newcastli zvýšil tlak. Víťazstvo znamená, že zostávajú v pätách tímu Pepa Guardiolu, aj keď odohrali o duel viac.

"Ak mám byť úprimný, minulý rok to bol jeden z najťažších dní mojej kariéry. Po tom, čo sme stratili body proti Man City, vyhrať proti Chelsea a potom sem prísť a zvíťaziť, ukazuje mentalitu. Musíme ísť ďalej a bojovať až do konca. Je to futbal, stať sa môže čokoľvek. Musíme byť pripravení," doplnil kapitán Odegaard.