Rashford vyrovnal rekord, Rice zariadil výhru Arsenalu. Salah predĺžil svoju sériu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rashford vyrovnal rekord, Rice zariadil výhru Arsenalu. Salah predĺžil svoju sériu

Aktualizované
Alexander-Arnold a Szoboszlai sa tešia z víťazného gólu Liverpoolu.
Alexander-Arnold a Szoboszlai sa tešia z víťazného gólu Liverpoolu.Profimedia
Futbalisti Liverpoolu vyhrali v zápase 4. kola anglickej Premier League proti Aston Ville hladko 3:0. Crystal Palace doma porazil Wolverhampton. Arsenal porazil v šlágri kola Manchester United.

Crystal Palace - Wolverhampton 3:1

Posledné posily Crystal Palace do zápasu ešte nezasiahli. Brankár Henderson bol na lavičke, stopér Holding sa nedostal do nominácie. Do hry stále nemôže nastúpiť zranená 30-miliónová brazílska posila Matheus Franca. Talentovaný mladík od začiatku mája odohral za už bývalý klub Flamengo len osem stretnutí a iba v štyroch začal ako člen základnej zostavy.

Do dobrej formy sa dostáva domáci útočník Odsonne Edouard, pretože strelil najskôr tretí a potom aj štvrtý gól v piatom súťažnom zápase novej sezóny. Striedajúci Jean-Philippe Mateta dvomi asistenciami nadvizal na hetrik z Ligového pohára proti Plymouthu. Na druhej strane sa presadil Hwang Hee-Chan. Kórejčan aj v rámci štvrtého kola prišiel iba z lavičky, ale zaznamenal svoj druhý zásah.

Wolves strelili štyri góly, tri z nich boli od striedajúcich hráčov, o posledný takýto sa pričinil Kaladžič. Crystal Palace porazil "vlkov" v každom z posledných štyroch domácich ligových stretnutí, čo sa mu nepodarilo ešte proti nikomu.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Liverpool - Aston Villa 3:0

Už v tretej minúte poslal domácich do vedenia Dominik Szoboszlai, ktorý strelil svoj prvý gól za Liverpool. Zároveň sa presadil po presne troch mesiacoch, naposledy prispel k výhre vo finále DFB Pokalu (3.6.2023). Po štyroch kolách Premier League má Maďar kompletnú minutáž - 360 odohraných minút.

Navyše sa stal iba štvrtým futbalistom zo svojej krajiny, ktorý strelil gól v najvyššej anglickej súťaži. Pred ním to dokázali Zoltán Gera, Tamás Priskin a Ákos Buzsáky. Asistenciu pri úvodnom zásahu si pripísal Trent Alexander-Arnold, bola pre neho desiatou v rámci Premier League počas roku 2023. To dokázali len Trossard a Salah.

Anglický krajný bek v nedeľu nastúpil s kapitánskou páskou, keďže pre červenú kartu stál van Dijk. V závere ale musel po ošetrení striedať, nahradil ho mladý Jarell Quansah. Ten nastúpil druhý raz po sebe. Mohamed Salah v každom z doterajších štyroch stretnutí zaznamenal buď gól alebo asistenciu, v tomto ročníku má teda bilanciu 2+2, no fantastickú šnúru ťahá už jedenásť duelov v rade. Naposledy to dokázal práve on medzi augustom a októbrom 2021, keď sa mu podarilo pričiniť o gól pätnásťkrát.

Aston Ville sa rozšírila maródka, v 19. minúte musel odstúpiť Diego Carlos. Mimo hry sú aj Mings, Buendia, Coutinho, Hause či Moreno. Len na lavičke bol Clement Lenglet, posila "Villans" zo záveru prestupového obdobia. V súťažnom či prípravnom stretnutí sa naposledy objavil ešte v poslednom kole minulého roka Premier League.

Pravý bek Matty Cash zažiaril pred týždňom. Strelil dva góly do siete Burnley a presadil sa aj počas týždňa v odvete play-off EKL proti Hibernianu. Sieť napol takisto na Anfielde, avšak veľmi nešťastne tú vlastnú. Predchádzala tomu strela Núñeza do žrde.

Uruguajský kanonier trafil konštrukciu brány hneď dva razy. V minulom kole mu stačilo štrnásť minút, aby sa presadil dvakrát a rozhodol o víťazstve "The Reds" na pôde Newcastle. Tentoraz neskóroval, no asistoval. Liverpool ostáva jedným zo šiestich ešte neporazených tímov súťaže. Neprehral v 15 dueloch Premier League po sebe, čo je najlepšia štatistika zo všetkých mužstiev. Aston Villa prehrala druhý raz, na konte má šesť bodov.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore

Arsenal - Manchester United 3:1

Marcus Rashford nielen, že otvoril skóre stretnutia, ale zveľadil svoje skvelé štatistiky, nakoľko sa presadil v treťom stretnutí proti Arsenalu po sebe, čo predtým dokázal iba Robin van Persie a zároveň to bol už jeho 28. gól proti tímom z "Big Six", teda práve Arsenalu (6), Chelsea (6), Liverpoolu (6), Manchestru City (5) a Tottenhamu (5).

Asistenciu na úvodný zásah duelu si pripísal Eriksen, bola to už jeho 75. v Premier League, čím prekonal Thierryho Henryho (74). Šestnástym "nepenaltovým" gólom vyrovnával Martin Ødegaard. Od úvodu predošlého ročníka sú lepší len Wilson, Rashford, Salah, Kane a Haaland.

Po zdravotných problémoch sa dal do poriadku útočník Rasmus Højlund, takže 75-miliónová posila zažila deut za "Red Devils". Spoločne s ním vybehol na hraciu plochu prvýkrát od konca mája v súťažnom stretnutí na klubovej úrovni obranca Maguire, musel nahradiť zraneného Martíneza.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Na posledné minúty naskočil aj skúsený stopér Jonny Evans, ktorý si ako jediný z tímu pamätá éru Sira Alexa Fergusona. Na Old Trafford prišiel v roku 2008, opustil ho po sezóne 2014/15. Následne hrával za WBA či Leicester a teraz sa vrátil naspäť na miesto činu.

Hrdinom mohol byť mladý Garnacho, jeho gólový únik za obranu zrušil VAR, pretože odhalil ofsajd. Zaujímavosťou je aj to, že Arsenal v roku 2023 inkasoval gól z prvej strely na bránu už siedmy raz. V konečnom dôsledku to "Gunners" mrzieť nemuselo, keďže Declan Rice ostal zabudnutý po rohovom kope a pri bližšej žrdi nachytal Onanu za pomoci teču Evansa.

Prvým gólom po príchode z West Hamu rozhodol o výhre svojho tímu. Poistku v 101. minúte pridal Gabriel Jesus.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore