V šľapajach Haalanda i Sona. Nie je to zlá spoločnosť, usmieval sa Ferguson

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V šľapajach Haalanda i Sona. Nie je to zlá spoločnosť, usmieval sa Ferguson

Ferguson strelil proti Newcastlu tri góly.
Ferguson strelil proti Newcastlu tri góly.Reuters
Talentovaný útočník Brightonu Evan Ferguson (18) sa v sobotu postaral o titulky novín svojím hetrikom do siete Newcastlu (3:1). Nebol však jediný, kto sa v Premier League tešil z troch gólov. Rovnako sa darilo aj Erlingovi Haalandovi (23) z Manchestru City a Son Heung-minovi (31) z Tottenhamu Hotspur.

Brighton - Newcastle 3:1

Ferguson skóroval raz v prvom polčase a dvakrát v druhom, čím zabezpečil svojmu tímu jednoznačné víťazstvo. Son a Haaland uspeli počas sobotňajšieho programu krátko pred mladým Írom.

"Nie je to zlá spoločnosť. Haaland má za sebou neuveriteľnú sezónu a Son podobne valcuje už niekoľko rokov," povedal Ferguson s úsmevom pre BBC a zároveň pripomenul, že Nór v sezóne 2022/23 strelil vo všetkých súťažiach celkovo 52 gólov.

Každý zo zásahov osemnásťročného mladíka bol trochu iný. Najprv ukázal šikovnosť, potom prišla na rad strela z diaľky a napokon mal aj porciu šťastia vďaka tečovanej koncovke.

Ferguson oslavuje počas zápasu
Ferguson oslavuje počas zápasuProfimedia

"Prvý gól bol klasickou prácou pre útočníka. Musel som byť dobre pripravený, ale našťastie mi to tam padlo. Pri druhom som sa snažil prepáliť obranu a vyšlo to, a pri treťom... Samozrejme, bol tam teč strely, ale aj to sa predsa počíta," vysvetlil nadšený Ferguson.

Útočník po zápase tiež poznamenal, že sa teší na hru po boku Ansu Fatiho, ktorý prišiel na hosťovanie z Barcelony, ale v sobotňajšom zápase ešte nenastúpil.

"Nie je ľahké sa vpredu presadiť, ale on bude ďalším, kto sa na to vrhne. A počítam s tým, že mu to veľmi dobre pôjde," dodal.