Rekord rozbehnutého Arsenalu. Arteta chváli prínos letných posíl: Dodali nám nový rozmer

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rekord rozbehnutého Arsenalu. Arteta chváli prínos letných posíl: Dodali nám nový rozmer

Arsenal vyhral posledných sedem ligových zápasov
Arsenal vyhral posledných sedem ligových zápasovReuters
Arsenal pôsobí v posledných týždňoch v rámci Premier League nenásytne. Potvrdzujú to výhry 6:0, 5:0, 4:1 a 6:0, ktoré znamenajú rekord anglických profesionálnych súťaží. Kanonieri si naposledy zastrieľali v dohrávke 27. kola na pôde Sheffieldu a po tenisovom "kanáriku" nešetril úsmevom ani tréner Mikel Arteta (41), chválil najmä letné posily.

Chvála španielskeho kouča smerovala predovšetkým na mená Rice a Havertz: "Dodali nám nový rozmer a pomáhajú spoluhráčom dosiahnuť vyššiu úroveň." Duo hráčov, ktoré do Arsenalu prišlo v lete z West Hamu a Chelsea, sa zapísalo medzi strelcov na Bramall Lane, keď Gunners dosiahli svoje najvyššie vonkajšie víťazstvo v Premier League. Londýnčania vyhrali posledných sedem ligových zápasov a so 61 bodmi sú v tabuľke tretí, dva body za vedúcim Liverpoolom.

Na otázku, či letné posily pomohli Arsenalu zaradiť najvyšší rýchlostný stupeň, Arteta novinárom povedal: "Určite áno. Je zrejmé, že sme vybrali tých správnych hráčov, ktorí by mohli do tímu priniesť niečo, čo sme nemali. To sa im určite darí, zlepšujú každého jednotlivého hráča aj mechanizmy a kultúru okolo tímu."

Lodivod Arsenalu však vie, že jeho tím v najbližších týždňoch nečaká nič ľahké: "Stále je pred nami najdôležitejšia časť sezóny." Španiel zároveň poskytol aktuálne informácie o zdravotnom stave Saku a Martinelliho, ktorí neodohrali celých 90 minút. 

"Saka sa cítil trochu chorý, máme k dispozícii Fábia Vieiru, ktorému musíme dať minutáž," odôvodnil Arteta striedanie svojej najväčšej hviezdy a vzápätí dodal: "Mali sme tiež trochu problém s Gabim, mal ľahký 'šrám' na nohe. Musíme počkať, ako na tom bude."

Kanonieri v pondelok dosiahli rekord anglických profesionálnych súťaží - ako prvý tím v histórii vyhrali tri po sebe idúce vonkajšie duely aspoň päťgólovým rozdielom. Cez víkend sa môžu dostať na čelo Premier League. Martin Ødegaard a spol. totiž privítajú Brentford už v sobotu, zatiaľ čo šláger medzi prvým Liverpoolom a druhým Manchestrom City je na programe až v nedeľu.