Šesť gólov v sieti Sheffieldu, Kanonieri prežili strelecky plodný večer

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šesť gólov v sieti Sheffieldu, Kanonieri prežili strelecky plodný večer

Arsenal súpera doslova zdemoloval.
Arsenal súpera doslova zdemoloval.Profimedia
Futbalisti londýnskeho Arsenalu porazili v 27. kole anglickej Premier League Sheffield United na jeho trávniku vysoko 6:0. V tabuľke im patrí 3. miesto, na vedúci Liverpool strácajú len dva body.

Sheffield United - Arsenal 0:6

Už po 15 minútach svietil na tabuli stav 3:0 v prospech favorita. Po zásahu Odegaarda, vlastnom góle Bogleho a rane Martinelliho to s domácim tímom vyzeralo všelijako. Kanonieri v prvom dejstve svoje vedenie ešte zvýšili vďaka Havertzovi a Riceovi.

Druhému menovanému prestup do Arsenalu vychádza, premiérovo sa v sezóne podieľal už na 10+ góloch. Takýmto počinom sa môžu pochváliť až piati hráči klubu - okrem Ricea aj Saka, Odegaard, Martinelli a Havertz. Gól nemeckého reprezentanta mal jubilejnú príchuť, bol totiž 150 000. zásahom v histórii najvyššej anglickej súťaže.

Po hodine hry dal výsledku definitívnu podobu Ben White. Zápas priniesol aj zaujímavý míľnik - Arsenal strelil pod vedením Mikela Artetu v jeho 161. zápase v Premier League už 300 gólov - tento počet dosiahli za menej duelov v súťaži len Pep Guardiola (120), Jürgen Klopp (142) a Manuel Pellegrini (149).

Sheffield je prvým tímom v histórii anglickej futbalovej ligy, ktorý inkasoval päťkrát v štyroch po sebe idúcich domácich zápasoch vo všetkých súťažiach. Gunners nadelili súperovi v prvom dejstve na jeho ihrisku "päťku" vôbec prvýkrát v histórii Premier League.

Aby toho nebolo málo, Arsenal je prvým tímom v PL, ktorý vyhral tri po sebe idúce zápasy vonku o 5 a viac gólov. Ani v jednom z nich navyše neinkasoval. Pred rokom 2024 navyše mužstvo vonku v lige nikdy nevyhralo 6:0, ale Artetovi sa to podarilo dvakrát v priebehu mesiaca.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Statsperform