Každá prehra je pre United zničujúca, vraví Fernandes po neúspechu proti City

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Každá prehra je pre United zničujúca, vraví Fernandes po neúspechu proti City
Kapitán Fernandes nedoviedol mužstvo k bodom.
Kapitán Fernandes nedoviedol mužstvo k bodom.Reuters
Nádej Manchestru United na miestenku v Lige majstrov dostala ďalšiu ranu. Skutočnosť, že mužstvu ju uštedril mestský rival z Manchestru City, bola druhoradá, povedal kapitán Bruno Fernandes (29).

United prehrali na Etihad Stadium v derby so City a 11 duelov pred koncom zaostávajú za štvrtou Aston Villou o 11 bodov. "Vždy, keď nevyhráte zápas, je to v tomto tíme zničujúce. Vieme, čo klub vyžaduje, chceme vyhrávať duely, do ktorých zasiahneme. Dnes sme nezískali tri body, ale pred nami je ešte dlhá cesta. Nie všetko je v našich rukách, pretože ostatné tímy musia strácať body, ale musíme robiť svoju prácu," povedal Fernandes

Manchester City - Manchester United 3:1

Marcus Rashford dostal United do vedenia osem minút po začiatku zápasu prudkou strelou. Nasledovala ale prehra, ktorá umocnila prebiehajúce špekulácie o budúcnosti manažéra Erika ten Haga. Tie nabrali na intenzite aj po tom, ako nový spolumajiteľ Jim Ratcliffe prevzal kontrolu nad futbalovými operáciami a očakávajú sa zmeny.

United prehrali 11 z 27 ligových zápasov, čo je už teraz o dva viac ako v celej minulej sezóne. Predchádzajúce ročníky (2013/14 a 2021/22) s 12 ligovými prehrami viedli k zmenám na manažérskom poste. Red Devils prišli aj o parádnu štatistiku - neprehrali predošlých 143 ligových duelov, v ktorých v polčase viedli.

"Štandardy klesli. Ledva chválime United. Prehrali. Kedysi sa vo veľkých zápasoch predvádzali a konkurovali. Teraz tu sedíme a hovoríme, že si počínali dobre a mali lepšiu formu," povedal bývalý kapitán tamojšieho mužstva Roy Keane pre Sky Sports.

Ten Hag poukázal na skutočnosť, že Rashford a Jonny Evans hrali v nedeľu so zraneniami. United chýba aj útočník Rasmus Højlund, ktorý skóroval v šiestich po sebe idúcich ligových vystúpeniach, kým ho vyradilo svalové zranenie. Absentoval aj Harry Maguire.

"Absolútne bojovali, súdržnosť a výkon bol veľmi dobrý. V iný deň sme to mohli vyhrať - malým rozdielom," uviedol holandský lodivod k výkonu tímu. Následne povedal, že prehra s Fulhamom bola väčším sklamaním. 

Strata United na Aston Villu je už 11-bodová.
Strata United na Aston Villu je už 11-bodová.Flashscore