Guardiola s Grealishom najbližšie zápasy nepočíta. Máme 20 kľúčových hráčov, tvrdí Španiel

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Guardiola s Grealishom najbližšie zápasy nepočíta. Máme 20 kľúčových hráčov, tvrdí Španiel

Jack Grealish nenastúpil v posledných troch ligových zápasoch City.
Jack Grealish nenastúpil v posledných troch ligových zápasoch City.Reuters
Jack Grealish (28) nie je k dispozícii na nedeľňajší zápas Manchesteru City v Premier League s Manchestrom United, uviedol manažér Pep Guardiola (53).

Grealish nenastúpil v posledných troch ligových dueloch City po tom, čo utrpel zranenie slabín pri víťazstve v Lige majstrov na ihrisku Kodaň so Slovákom Denisom Vavrom. Ofenzívny stredopoliar striedal zranený v prvom polčase po tom, ako bol v základnej zostave pri utorňajšom víťazstve v FA Cupe nad Lutonom.

"Nie, na víkend nebude fit. Neviem, kedy sa vráti. Vždy máte v živote prekážky, ale prekoná ich," povedal Guardiola na tlačovej konferencii. Španiel pritom neočakáva, že sa Grealish vráti pred reprezentačnou prestávkou koncom marca, keď Anglicko odohrá dva priateľské zápasy s Brazíliou a Belgickom.

"Nie, nemyslím si to. Musí sa dobre zotaviť, aby sme ho mohli čo najviac využiť. S Garethom Southgateom som sa nerozprával."

Nadchádzajúce duely City.
Nadchádzajúce duely City.Flashscore

City čaká náročná séria stretnutí. Po United nastúpia v Lige majstrov na odvetu s Kodaňou, potom ich neminie priama bitka o titul s Liverpoolom či Arsenalom.

"A s Aston Villou. Radšej takto, ako by to malo byť inak. Máme 20 kľúčových hráčov. Viem, o čom hovoríte, ale kľúčových hráčov sme mali zranených aj predtým, napriek tomu sme si počínali dobre," doplnil Guardiola na margo lazaretu.

"Je tu šanca dostať sa do štvrťfinále Ligy majstrov, potom príde na rad Anfield, Newcastle United (v FA Cupe). Pracujeme presne na tom, aby sme sa sem dostali a zažili tieto chvíle."

Postavenie City v tabuľke pred nedeľňajšími zápasmi.
Postavenie City v tabuľke pred nedeľňajšími zápasmi.Flashscore

Futbalisti City sú na začiatku nedele v tabuľke druhí, o štyri body za Liverpoolom a o bod pred Arsenalom. Ich súper z Old Trafford je na šiestom mieste, 15 bodov od City. Guardiolu sa novinári pýtali aj na to, kedy sa United môže zapojiť do boja o titul.

"(Spolumajiteľ) Sir Jim Ratcliffe a ostatní poznajú diagnózu klubu. Ak Sir Jim povedal, že potrebujú dva alebo tri roky, kto som ja, aby som povedal opak? Som si istý, že budú pracovať na tom, aby túto medzeru odstránili," zamyslel sa lodivod Cityzens.

Víťazi treble z minulej sezóny sú dominantnou silou v anglickom futbale, v čo Guardiola dúfa aj naďalej. "V 80. rokoch to bol Liverpool, v 90. United. Teraz sme to my, ktorí za posledných 11 či 12 rokov vyhrali sedem titulov v Premier League."

"Stalo sa to, ale za 50 alebo 60 rokov sa v jednej krajine nikdy neudialo, aby klub stále dominoval a vyhrával všetko. My sa môžeme pokúsiť predĺžiť naše úspechy na čo najviac rokov, o čo sa aj snažíme," uzavrel Guardiola.

Man City - Man United (nedeľa, 16:30)