Rekordný prestup Brentfordu. Klub z Premier League zalovil vo Freiburgu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rekordný prestup Brentfordu. Klub z Premier League zalovil vo Freiburgu

Schade podpísal zmluvu za 22 miliónov libier
Schade podpísal zmluvu za 22 miliónov libierReuters
Brentford podpísal s Kevinom Schadem (21) z Freiburgu kontrakt po tom, čo krídelník strávil druhú polovicu nedávnej sezóny na hosťovaní práve v londýnskom klube.

Brentford uviedol, že Schade podpísal päťročnú zmluvu do júna 2028. Finančné podrobnosti neboli zverejnené, ale The Athletic informoval, že suma za krídelníka bola 22 miliónov libier, čím sa stal najdrahším klubovým podpisom. Útočník prišiel do Londýna v januári a počas svojho hosťovania sa predstavil v 19 zápasoch, čím pomohol Brentfordu k deviatemu miestu v lige.

"Všetci sme boli spokojní s Kevinovým doterajším prínosom na ihrisku aj s jeho profesionalitou mimo neho, takže to, že je teraz s nami až do roku 2028, je pre klub fantastické. Všetci dúfame, že spolu budeme napredovať a tešíme sa na túto výzvu," povedal futbalový riaditeľ Phil Giles.

Schadeho povolal tréner Nemecka Hansi Flick v marci na priateľské zápasy proti Peru a Belgicku, pričom v dueli proti juhoamerickému protivníkovi debutoval ako náhradník a v súboji proti Belgicku zaznamenal asistenciu. Brentford začiatkom mesiaca podpísal aj zmluvu s brankárom Markom Flekkenom z Freiburgu.