Čas Rayu je spečatený. Brentford priviedol za 13 miliónov eur brankára z Nemecka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Čas Rayu je spečatený. Brentford priviedol za 13 miliónov eur brankára z Nemecka
Flekken sa má stať v Brentforde novou jednotkou.
Flekken sa má stať v Brentforde novou jednotkou. Reuters
Brentford podpísal štvorročnú zmluvu s vysoko hodnoteným holandským brankárom Markom Flekkenom (29) z bundesligového Freiburgu, informoval v stredu klub Premier League.

Finančné podrobnosti neboli zverejnené, ale britské a nemecké médiá informovali, že Brentford zaplatil prestupovú klauzulu vo výške 13 miliónov eur, pričom posila by mala v bráne nahradiť Davida Rayu.

Flekken, ktorý bol povolaný do reprezentačného výberu Holandska na finále Ligy národov, viedol v tejto sezóne Bundesligu s 13 čistými kontami v 34 zápasoch, čím dopomohol Freiburgu skončiť na piatom mieste.

"Je to hráč s veľkou kvalitou. Má veľké skúsenosti a prichádza k nám po dvoch skvelých sezónach s Freiburgom, ktorý práve zažil top ročník v Bundeslige - skončil piaty a kvalifikoval sa do Európskej ligy," povedal tréner Thomas Frank.

"Bol veľkou súčasťou tímu a teraz prichádza k nám. Dúfam, že bude posilou a zlepší tím. Je to veľmi dobrý brankár a si rozumie s loptou pri nohách. Jeho distribúcia lopty je veľmi pôsobivá," dodal Frank, pod ktorého vedením skončil Brentford vo svojom druhom ročníku Premier League na deviatej priečke.

Zdá sa, že Raya, ktorý odchytal v ostatnej sezóne všetkých 38 duelov v najvyššej anglickej súťaži, udržal si v nich 13 čistých kont a inkasoval 46 gólov, je z klubu na odchode. Problémom má byť zmluva, ktorú sa mu skončí v lete 2024, pričom Španiel ju podľa informácii nechce predĺžiť. Londýnsky celok má za služby 27-gólmana požadovať sumu na hranici 45 miliónov eur.