Závislý od hazardných hier. Toney viackrát stavil aj na to, že dá gól

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Závislý od hazardných hier. Toney viackrát stavil aj na to, že dá gól
Ivan Toney sa na trávniku nepredstaví osem mesiacov.
Ivan Toney sa na trávniku nepredstaví osem mesiacov.AFP
Útočník anglického Brentfordu Ivan Toney (27) trinásťkrát stavil proti svojmu klubu, čo je v rozpore s pravidlami FA a je to jeden z priestupkov, za ktoré dostal osemmesačný zákaz činnosti. Anglický útočník v rokoch 2017 až 2021 uzavrel dokopy 232 stávok. Z nich sa 126 týkalo súťaží, v ktorých v tom čase hral Toneyho klub.

V dokumentácii, ktorú v piatok zverejnila FA, sa uvádza, že 29 z týchto 126 stávok sa priamo týkalo klubu, v ktorom Toney hral. Z menovaných 29 bolo šestnásť v prospech jeho tímu v 15 rôznych zápasoch. Toney hral v jedenástich z nich. Zvyšných trinásť stávok bolo v neprospech jeho klubu, ale útočník nehral ani v jednom z inkriminovaných duelov. Okrem toho uzavrel pätnásť stávok na svoj gól.

Regulačná komisia, ktorá sa prípadom zaoberala, však vysvetlila, že Toney tieto výsledky neovplyvnil, a preto nedošlo k ovplyvňovaniu zápasov.

"Neexistuje žiadny dôkaz, že pán Toney bol v pozícii, aby ovplyvnil výsledky svojho tímu, pretože v tom čase buď nebol v tíme, alebo nemohol hrať," uviedla komisia.

Ivan Toney si od futbalu musí nútene oddýchnuť.
Ivan Toney si od futbalu musí nútene oddýchnuť.@ivantoney24

FA chcela Toneymu udeliť 15-mesačný zákaz činnosti, ale znížila ho na osem mesiacov po tom, ako sa Angličan priznal k priestupkom. Psychiater mu urobil analýzu, na základe ktorej diagnostikoval závislosť od hazardných hier.