Rozrušený Arteta odmieta správy o odchode z Arsenalu: Je to nezmysel

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rozrušený Arteta odmieta správy o odchode z Arsenalu: Je to nezmysel

Arteta je naďalej oddaný Arsenalu.
Arteta je naďalej oddaný Arsenalu.Reuters
Manažér Arsenalu Mikel Arteta (41) v pondelok uviedol, že je rozrušený správami, podľa ktorých by mal odísť do Barcelony, ktorej tréner Xavi Hernández (44) plánuje na konci sezóny skončiť.

Spojenia s Barcelonou sa objavili v nedeľu. Deň po tom, ako Xavi oznámil, že odstúpi. Zároveň pri svojom prejave pred novinármi prezradil, že klub potrebuje zmenu. Špekulácie o jeho nástupcovi sa tak okamžite rozvírili. 

"To, čo ste si včera prečítali... to je úplný nezmysel. Som z toho naozaj rozrušený," zdôraznil Arteta médiám v predvečer utorkového zápasu Premier League na pôde Nottinghamu Forest.

"Nemohol som tomu uveriť. Neviem, odkiaľ to pochádza. Nemá to žiadny zdroj, nemá to nič. Myslím si, že musíme byť veľmi opatrní, keď hovoríme o osobných veciach. Je toho veľa, čo treba urobiť v Arsenale a všetci zdieľame rovnakú ambíciu. Chceme viac, nie sme spokojní a klub chce ďalší impulz, aby sa dostal na inú úroveň. Všetci sme tu od toho, aby sme to dosiahli," povedal rázne a ukončil akékoľvek debaty o možnom prevzatí katalánskeho veľkoklubu.

Arteta tiež vyjadril nádej, že sa do tímu vrátia stredopoliar Declan Rice a obranca Gabriel Magalhaes. Obaja opustili ihrisko so zraneniami počas sobotňajšieho domáceho víťazstva 5:0 nad Crystal Palace, pričom Gabriel dvakrát skóroval.

Posledné výsledky Arsenalu.
Posledné výsledky Arsenalu.Flashscore

"Na konci posledného duelu sme mali nejaké problémy, takže uvidíme, kto bude z nich k dispozícii. Rice je jedným z nich. Odviedol kus práce, ale aj on vynechal nejaký tréning. Dúfajme, že bude v poriadku," naznačil možné zmeny v zostave šéf lavičky "Gunners".

Arsenal, ktorý bol v decembri na vrchole tabuľky, klesol na tretie miesto so 43 bodmi, päť bodov za vedúci Liverpool. Hráči Forest vyhrali dva z posledných troch ligových zápolení a patrí im šestnásta priečka.