Sezóna Chelsea bez Európy? Pochettino v tom vidí výhodu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sezóna Chelsea bez Európy? Pochettino v tom vidí výhodu

Mauricio Pochettino dáva pokyny Palmerovi.
Mauricio Pochettino dáva pokyny Palmerovi.Reuters
Absencia európskeho futbalu pomôže Chelsea vyrovnať sa s dlhým zoznamom zranení. Aspoň tak uviedol Mauricio Pochettino (51) na predzápasovej tlačovej konferencii. Manažér z Argentíny dodal, že je presvedčený, že "The Blues" sa do Ligy majstrov v budúcom ročníku vrátia.

Chelsea, víťaz najprestížnejšej klubovej súťaže z roku 2021, prežila v minulej sezóne turbulentný rok, keď skončila na 12. mieste v tabuľke, čo znamená, že v aktuálnom období sa nezúčastní ani v jednej z troch európskych súťaží. Štart skupinovej fázy je na programe v priebehu budúceho týždňa.

Londýnsky klub postihlo na začiatku nového ročníka niekoľko problémov so zraneniami, pričom medzi kľúčovými hráčmi, ktorí sú mimo hry, je obranca a kapitán Reece James, nový útočník Christopher Nkunku či stopéri Wesley Fofana a Benoit Badiashile.

"Vzhľadom na okolnosti si myslím, že je pre nás lepšie nehrať v Európe, pretože máme 11 alebo 12 zranených hráčov," povedal Pochettino novinárom pred nedeľňajším výjazdom do Bournemouthu.

"Je dôležité, aby sme sa zotavili a boli konkurencieschopnejší. Pre Chelsea je, samozrejme, kľúčové byť v európskych súťažiach, ale to teraz nie je v mojich rukách. Taká je realita. Určite sa v budúcej sezóne do Ligy majstrov vrátime. Bezpochyby s kvalitou, ktorú máme," doplnil 51-ročný tréner.

Pozícia Chelsea v tabuľke pred 5. kolom.
Pozícia Chelsea v tabuľke pred 5. kolom.Flashscore

Chelsea bola pred víkendom v tabuľke opäť na 12. mieste, keď zo štyroch zápasov získala len štyri body, ale napriek prehrám na pôde West Hamu a doma s Nottinghamom Forest Pochettino prízvukoval, že jeho tím podal dobrý výkon.

"Ak sa pozriete na dáta, sme veľmi dobrí. Nestrieľame však góly, čo je vo futbale jedna z najdôležitejších vecí. Musíme byť lepší. Je to proces budovania tímu. Určite je to len otázka času. Chceme a potrebujeme vyhrávať. Je príliš skoro na to, aby sme sa vzdali alebo povedali, že nedosiahneme to, o čom sme hovorili na začiatku."

Chelsea už skôr uviedla, že stredopoliar Roméo Lavia, ktorého minulý mesiac podpísala zo Southamptonu pokračuje v rekonvalescencii zranenia. 

"Sme naozaj sklamaní, pretože trénoval dobre. Vyvrtol si členok a teraz čakáme na pondelok, aby sme dostali posudok od lekára," uviedol šéf lavičky "The Blues". "Nepoznáme časový rámec návratu, pretože ho musíme posúdiť."

Pochettino dodal, že útočník Armando Broja, ktorý utrpel zranenie kolena v decembri, tiež nebude k dispozícii na nedeľný zápas, keďže pokračuje v návrate do formy po operácii.

Bournemouth - Chelsea (nedeľa, 15:00)