Sme Manchester United, musíme vyhrať každý zápas. Body sú čoraz drahšie, vraví ten Hag

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Sme Manchester United, musíme vyhrať každý zápas. Body sú čoraz drahšie, vraví ten Hag
Erik ten Hag sa môže tešiť z dôležitých troch bodov v boji o Ligu majstrov.
Erik ten Hag sa môže tešiť z dôležitých troch bodov v boji o Ligu majstrov.Reuters
Manchester United bojuje stále v troch rôznych súťažiach a je uprostred vyčerpávajúcej série zápasov. Manažér Erik ten Hag (53) vraví, že nebude uprednostňovať poháre pred ligou a naopak.

"Pristupujeme k tomu zápas po zápase, čo iné môžeme urobiť?" povedal ten Hag po nedeľňajšom víťazstve 2:0 v Premier League nad Nottinghamom Forest. "Sme Manchester United, musíme vyhrať každý zápas."

Triumf United nad zostupom ohrozeným celkom Stevea Coopera ich posunul na tretiu priečku a posilnil v boji o miestenku do Ligy majstrov. Stretnutie bolo zároveň vložené medzi oba duely štvrťfinále Európskej ligy proti Seville.

Nottingham Forest - Manchester United 0:2

Po remíze 2:2 v prvom zápase čaká United vo štvrtok odveta v Španielsku. V nedeľu hrajú vo Wembley s Brightonom o postup do finále FA Cupu.

"Body sú v tomto období čoraz drahšie. Každý zápas je finále. Tímy bojujú proti zostupu. Dávajú za to život, alebo sa bijú o predné priečky. Musíte naozaj bojovať o každý bod," pokračoval ten Hag.

Boj o TOP 4 sa vyostruje.
Boj o TOP 4 sa vyostruje.Flashscore

K náročnosti dychberúceho programu prispieva aj množstvo zranení. United, ktorým okrem iných chýbali útočník Marcus Rashford, obrancovia Raphael Varane s Lisandrom Martínezom či Lukeom Shawom, prišli v nedeľu o stredopoliara Marcela Sabitzera. Ten si na rozcvičke poranil slabiny.

"Sabitzer sa zranil na rozcvičke, niečo cítil. Rozhodli sme sa neriskovať. V pondelok zistíme, čo to je. Keď máte na lavičke (Christiana) Eriksena, určite to nie je nevýhoda. Minulý týždeň som mal deväť zdravých špičkových obrancov, teraz mám štyroch. Potrebujeme všetkých hráčov, aby sme vytvorili špičkový tím. Stále sme v troch súťažiach," analyzoval Holanďan.

United už prekonali minulosezónny počet bodov v Premier League, keď z 30 zápasov získali 59, pričom do konca ročníka zostáva odohrať ešte osem duelov.

Diogo Dalot, ktorý v nedeľu vsietil svoj prvý gól v Premier League vo svojom 100. vystúpení vo všetkých súťažiach za United, povedal, že jeho tím čaká "veľký týždeň".

"Pred nami sú dva rozhodujúce zápasy. Chceme byť v pozícii, aby sme mohli bojovať o trofeje. Teraz máme šancu priblížiť sa k finále a dostať sa do finále. Dúfam, že obe stretnutia vyhráme."

V tejto sezóne už Red Devils zdvihli nad hlavu jednu trofej - koncom februára vyhrali Ligový pohár.