Spokojnosť môže viesť k lenivosti. Ten Hag varuje United pred záverečným bojom o TOP 4

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Spokojnosť môže viesť k lenivosti. Ten Hag varuje United pred záverečným bojom o TOP 4
Erik ten Hag si je vedomý, že United nečaká v boji o TOP 4 nič ľahké.
Erik ten Hag si je vedomý, že United nečaká v boji o TOP 4 nič ľahké.AFP
Manažér Manchestru United Erik ten Hag (53) varoval svojich zverencov pred nebezpečenstvom sebauspokojenia v momente, keď sa klub pokúša poistiť si miesto v prvej štvorke Premier League. Takéto umiestnenie by znamenalo postup do milionárskej Ligy majstrov.

Červení diabli, ktorých vo štvrtok čaká náročný zápas v Brightone, sú v tabuľke na štvrtom mieste za Arsenalom, Manchestrom City a Newcastlom, sedem bodov pred Liverpoolom a majú duel k dobru.

Brighton - Manchester United, štvrtok 21:00

Ten Hag, ktorého tím už v tejto sezóne vyhral Ligový pohár a budúci mesiac sa stretne so City vo finále FA Cupu, vyzval svojich zverencov, aby sa v poslednej časti sezóny naplno sústredili.

Situácia na čele Premier League po stredajších dohrávkach.
Situácia na čele Premier League po stredajších dohrávkach.Flashscore

Holandského manažéra sa v stredu novinári opýtali, aké uspokojujúce je byť blízko k postupu do Ligy majstrov v jeho prvej sezóne na Old Trafford.

"Nikdy nechcem počas sezóny hovoriť o tom, že som hrdý alebo spokojný. Spokojnosť môže viesť k lenivosti. Máme pred sebou šesť ligových stretnutí, každý zápas chceme vyhrať. Potrebujete na to maximálne sústredenie, energiu a prípravu."

"Bude to určite boj a my sa musíme na boj pripraviť. Chceme vyhrať každú súťaž. Je jasné, že chceme byť v Lige majstrov. V tejto chvíli je to jediná vec, na ktorú sa musíme sústrediť, pretože finále FA Cupu prichádza ako posledný duel sezóny."

Brighton je jediným tímom, ktorý v aktuálnom ročníku vyhral na Old Trafford, ale v nedávnom vzájomnom meraní síl v rámci semifinále FA Cupu prehral na penalty. Ten Hag priznal, že Brighton bude mať "obrovskú motiváciu" pomstiť túto prehru.

"Musíme sa jej vyrovnať, ale nielen vyrovnať - musíme urobiť viac. Musíme ukázať, že máme väčší hlad po výhre ako oni," zareagoval.

Varane sa pomaly vracia

Holanďan zároveň prezradil, že obranca Raphael Varane je na najlepšej ceste vrátiť sa pred koncom sezóny. Tridsaťročný hráč sa zranil minulý mesiac v prvom zápase štvrťfinále Európskej ligy proti Seville, v ktorom si jeho kolega zo srdca defenzívy Lisandro Martínez zlomil metatarzálnu kostičku.

Varane nebude k dispozícii proti Brightonu a v nedeľu na pôde West Hamu, ale potom by sa pomaly mohol vrátiť. Ďalším hráčom, ktorý sa blíži k návratu do hry, je 18-ročný krídelník Alejandro Garnacho.

Argentínsky mládežnícky reprezentant utrpel zranenie členka v marci proti Southamptonu. Minulý týždeň podpísal s klubom novú dlhodobú zmluvu a ten Hag je nadšený tým, čo ho čaká.

"Je skvelé, že to dokázal. Hovorí to o tom, že budeme dávať príležitosti mladým hráčom, ale musia si to zaslúžiť. Teraz budú nároky naňho ešte väčšie, pretože musí bojovať o miesto v základnej jedenástke. Zakaždým je to rovnaké - musíte zdolávať hranice a stále sa musíte posúvať na vyššiu úroveň," uzavrel manažér United.