Stávkový hriešnik Toney: Vynechanie MS bolo väčšou ranou ako zákaz činnosti

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Stávkový hriešnik Toney: Vynechanie MS bolo väčšou ranou ako zákaz činnosti
Toney si opäť zahrá až v roku 2024.
Toney si opäť zahrá až v roku 2024.Reuters
Ivan Toney (27) povedal, že nemožnosť reprezentovať Anglicko na minuloročných majstrovstvách sveta bola väčším trestom ako dlhý zákaz, ktorý si odpykáva za porušenie pravidiel Futbalovej asociácie (FA) o stávkovaní.

Najlepší strelec západolondýnskeho Brentfordu, ktorý ukončil uplynulú sezónu ako tretí najúspešnejší kanonier Premier League, dostal 8-mesačný zákaz činnosti a pokutu 50-tisíc libier po tom, ako sa priznal k 232 porušeniam pravidiel, medzi ktoré patrilo aj stávkovanie na zápasy, v ktorých hral. FA ho obvinila v novembri minulého roka, čím prišiel o miesto v anglickom tíme na majstrovstvách sveta v Katare.

"Aj keď prídem o osem mesiacov futbalu, najväčším trestom bolo prísť o majstrovstvá sveta, sen každého z nás. Je to horšie ako zákaz," povedal Toney pre YouTube kanál Kick Game.

Nezávislá regulačná komisia FA uviedla, že sankcia bola znížená z 11 na spomínaných osem mesiacov pre jeho mladý vek a závislosť od hazardných hier.

Toney, ktorý sa raz predstavil aj v drese "Albionu", nemôže hrať za klub ani krajinu do 16. januára 2024. Od 17. septembra 2023 sa však môže vrátiť do tréningového procesu počas posledných štyroch mesiacov suspendácie.

"Podpora je silná, ale nechcem, aby ma niekto ľutoval. Urobil som, čo som urobil, trest je trest a pokračujem ďalej. Musím sa sústrediť len na to, kedy sa vrátim do tréningu. Potom chcem byť zviera. Bude to desivé," uviedol potrestaný futbalista.