Štvrtý titul v rade? Ak remizujeme, Premier League nevyhráme, vraví Guardiola

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Štvrtý titul v rade? Ak remizujeme, Premier League nevyhráme, vraví Guardiola

Guardiola neočakáva, že by Arsenal zaváhal.
Guardiola neočakáva, že by Arsenal zaváhal.Reuters
Manchester City víťazstvom na pôde Nottinghamu Forest naďalej vytvára tlak na vedúci Arsenal. Manažér Pep Guardiola (53) však vie, že jeho tím nečaká nič jednoduché. Španiel sa vyjadril, že v snahe získať štvrtý titul z Premier League v rade musí mužstvo zdolať ešte poriadny kopec.

Gólovými strojcami ďalšieho potrebného triumfu sa stali GvardiolHaaland. Pri oboch zásahoch si asistenciu pripísal tvorca hry De Bruyne. City sa posunulo na hranicu 79 bodov a na druhý Arsenal stráca so zápasom k dobru jediný bod.

Nottingham - Manchester City 0:2

Na otázku o šanciach na ligové prvenstvo Guardiola novinárom odpovedal: "Je to ďaleko. Túto otázku mi položte, keď budeme na čele ligy a zostane nám jeden zápas. Keď zostávajú ešte štyri, je to akoby sme museli zdolať veľkú horu. Je to v našich rukách. Ak remizujeme, Premier League nevyhráme."

Zatiaľ čo v minulej sezóne sa snaha Gunners o titul rozplynula práve v posledných týždňoch ročníka, tento rok zverenci Mikela Artetu neodchádzajú z boja a v nedeľu získali cenné víťazstvo v derby s Tottenhamom. Guardiola neočakáva, že konkurent ešte zaváha.

"Preferovali by sme, ak by prehrali, ale nemôžeme kontrolovať, čo urobia. Uhrajú dobrý výsledok, zostávajú štyri zápasy. Myslím si, že nestratia žiadne body, presne vieme, čo musíme urobiť," vyjadril sa k hráčom Arsenalu. Citizens najbližšie čaká domáci stret s Wolves.

City dýcha Arsenalu na chrbát.
City dýcha Arsenalu na chrbát.Flashscore