Ten Haga tešia automatizmy medzi Højlundom a Rashfordom: To je to, čo potrebujeme

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ten Haga tešia automatizmy medzi Højlundom a Rashfordom: To je to, čo potrebujeme

Højlund a Rashford si rozdelili proti Spurs po jednom góle.
Højlund a Rashford si rozdelili proti Spurs po jednom góle.Reuters
Rasmus Højlund (20) a Marcus Rashford (26) začínajú prejavovať známky vzájomného pochopenia na trávniku, povedal manažér Manchestru United Erik ten Hag (53) po tom, čo obaja útočníci skórovali pri nedeľňajšej remíze 2:2 v Premier League s Tottenhamom.

Na Højlundov úvodný zásah z tretej minúty dokázal zareagovať o ďalších šestnásť Richarlison. Ešte do prestávky sa stihol presadiť Rashford, ale hostia našli odpoveď aj na druhé vedenie "červených diablov". Skóre uzavrel krátko po zmene strán vyrovnávajúci Bentancur.

Højlund strelil v tejto sezóne len dva ligové góly, zatiaľ čo Rashford má na konte štyri. Napriek tomu sa zdá, že dvojica si začína na trávniku rozumieť a podieľa sa na vytváraní zásahov.

"Dúfam, že v tomto progrese budú pokračovať," zdôraznil ten Hag novinárom. "Vidíte, že prichádzajú s automatizmami a to je to, čo potrebujeme. Potrebujeme to všade, ale najmä v ofenzíve, kde vznikajú malé priestory a je potrebné v nich robiť rýchle rozhodnutia. V zlomku sekundy sa správne rozhodnúť, mať akúsi intuíciu," pokračoval Holanďan. 

"Keď vaši ofenzívni hráči nedávajú góly, prechádza to celým tímom. Každého to zneistí, počnúc nimi, pretože sú bez gólu netrpezliví a hrajú s menšou sebadôverou," doplnil 53-ročný šéf lavičky. United najbližšie nastúpia 28. januára v zápase štvrtého kola FA Cupu proti Newport County alebo Eastleigh.