TOP 5 hráčov Premier League, ktorí by mali v januári zmeniť klub

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

TOP 5 hráčov Premier League, ktorí by mali v januári zmeniť klub

Jadon Sancho je na odchode z Manchestru United.
Jadon Sancho je na odchode z Manchestru United.AFP
Januárové prestupové obdobie v Premier League už odštartovalo a k dispozícii je niekoľko hráčov, ktorí by ho mali využiť na zmenu prostredia v snahe získať viac času na trávniku.

Kalvin Phillips (Manchester City)

Ak by sme povedali, že prestup Kalvina Phillipsa z Leedsu do Manchestru City za viac ako 50 miliónov eur bol katastrofálny, bolo by to slabé slovo. Veľa sa hovorí o nedostatku herného času, čo dokonca prinútilo Pepa Guardiolu, aby sa Phillipsovi verejne ospravedlnil za to, že nehráva.

Dvadsaťosemročný stredopoliar odohral v tejto sezóne v Premier League len 89 minút, čo je vzhľadom na blížiace sa letné EURO ďaleko od ideálu. Phillips má síce v národnom tíme dôveru trénera Garetha Southgatea, ale ak by jeho nedostatočné vyťažovanie pokračovalo, mohol by o šampionát prísť. Hovorí sa o záujme Tottenhamu či Newcastlu.

Jadon Sancho (Manchester United)

Po všetkom, čo sa udialo a popísalo, je veľmi ťažké odhadovať, ako bude pokračovať kariéra tohto krídelníka. Jedno však je isté, pod ten Hagom hrať nebude. V septembri bol vyradený z kádra, čo holandský tréner okomentoval tým, že nepodáva na tréningu dostatočné výkony.

To samotný Sancho neskôr skritizoval. Ani jedna strana nepoľavila, stála si za svojím a Angličan musel trénovať sám. Zdá sa, že jeho kariéra sa na Old Trafforde skončila. Podobne ako Phillips potrebuje hrávať, aby získal miesto na európskom šampionáte. V reprezentácii však bol naposledy v októbri 2021.

Aaron Ramsdale (Arsenal)

Napriek prevažne pozitívnej sezóne 2022/23, v ktorej sa snažil získať titul, sa miesto Angličana v Arsenale po letnom príchode Davida Rayu rozkolísalo. Ramsdale nastúpil v minulom ročníku na všetky zápasy Premier League, lenže teraz hrá iba druhé husle, hoci Mikel Arteta zdôrazňoval potrebu konkurencie v bráne.

Dvadsaťpäťročný futbalista sa bude snažiť získať miesto v reprezentácii Anglicka na budúcoročnom európskom šampionáte v Nemecku a nedostatok herného času by mohol ohroziť jeho účasť.

Brankár Arsenalu Aaron Ramsdale
Brankár Arsenalu Aaron RamsdaleReuters

Noni Madueke (Chelsea)

Hoci sa v tíme Chelsea vyskytuje značné množstvo zranení, Madueke si spočiatku nedokázal nájsť trvalé miesto v základnej zostave. Spôsobené je to takisto tým, že na ofenzívne pozície má tréner Pochettino viaceré možnosti.

Angličan podpísal sedemročnú zmluvu po príchode do Chelsea v januári minulého roka a aj keď nedávno získal miesto v úvodnej jedenástke, do popredia ide otázka, či si ho dokáže udržať. Krídelník je jednoznačne veľmi talentovaný, ale v jeho hre sú medzery, ktoré sa v dohľadnej dobe nezaplnia.

Eric Dier (Tottenham)

Vyzerá to na koniec cesty Diera v Tottenhame, keďže vo svojej desiatej sezóne v klube vstupuje do posledného roka zmluvy. Angličan si pripísal len jeden štart od začiatku v Premier League a to iba pri absencii dvojice Romerovan de Ven

V jednom momente sa Postecoglou dokonca rozhodol postaviť pred neho do stredu obrany duo Emerson Davies, aby skutočne zdôraznil, že je na okraji záujmu. V januári sa bude môcť obzerať po ponukách. Buď odíde hneď, alebo, keďže zmluva sa mu končí o necelých šesť mesiacov, môže rokovať s tímami tak, aby ho zadarmo získali v lete.

Obranca Tottenhamu Eric Dier
Obranca Tottenhamu Eric DierAFP