Flashscore zostava 20. kola Premier League: Salaha a Fodena prekonala opora Crystal Palace

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore zostava 20. kola Premier League: Salaha a Fodena prekonala opora Crystal Palace

Michael Olise je najlepšie hodnoteným hráčom 20. kola Premier League.
Michael Olise je najlepšie hodnoteným hráčom 20. kola Premier League.AFP
V najlepšej jedenástke 20. kola Premier League, ktorá je opäť zložená na základe hodnotenia Flashscore, má zastúpenie sedem tímov. Hneď štyri dodali po dvoch futbalistoch, pričom absolútnym kráľom je Michael Olise (22). Francúz v službách Crystal Palace strelil dva góly, rovnako ako Mohamed Salah (31) z Liverpoolu, ale dosiahol vyššiu celkovú známku. Kto ešte vkĺzol do prvej ideálnej zostavy najlepšej ligy sveta v roku 2024?
Zostava kola PL.
Zostava kola PL.Flashscore

Brankár:

Alphonse Areola (West Ham) 8,6

Francúzsky brankár pomohol "Kladivárom" k tretiemu čistému kontu za sebou pri domácej remíze 0:0 s Brightonom. Areola ôsmimi zákrokmi a výkonom oceneným známkou 8,6 zabezpečil, že West Ham v lige bodoval štvrtýkrát v rade a udržal utorňajšieho súpera v tabuľke pod sebou.

Obrancovia:

Craig Dawson (Wolves) 8,6

Napriek tomu, že na začiatku sezóny ich mnohí označovali za horúceho kandidáta na zostup, Wolves sa postupne dostali do tempa a momentálne ťahajú sériu troch víťazstiev. Naposledy doma proti Evertonu (3:0), Dawson zaznamenal svoj prvý gól v sezóne a jeho spoľahlivý výkon v defenzíve prispel aj k čistému kontu.

Rodri (Manchester City) 8,1

Španielsky defenzívny záložník strelil gól pri víťazstve City nad Sheffieldom United (2:0) prvýkrát po takmer dvoch mesiacoch, pripísal si 157 prihrávok vrátane jednej kľúčovej a zaznamenal 180 dotykov s loptou. Počas zápasu výrazne ovplyvnil hru "Citizens", čím podčiarkol svoju dôležitosť pre tím obhajcu titulu.

Tyrick Mitchell (Crystal Palace) 8,0

Anglický obranca Crystal Palace podal pri víťazstve 3:1 nad Brentfordom pracovitý a zodpovedný výkon, ktorým pomohol "orlom" ukončiť sériu ôsmich zápasov bez víťazstva. Okrem iného zaznamenal dva úspešné obranné zákroky, vyhral dva súboje a pridal asistenciu pri víťaznom góle, čím si vyslúžil čistú osmičku.

Stredopoliari:

Michael Olise (Crystal Palace) 9,3

Francúzsky krídelník tímu trénera Roya Hodgsona v 20. kole vyčnieval nad všetkými. Dvakrát skóroval proti Brentfordu, poslal dve kľúčové prihrávky, päťkrát prešiel cez súpera jeden na jedného a ani smerom dozadu nebol lenivý, keď úspešne absolvoval osem obranných súbojov. Olise je vo forme, v posledných štyroch zápasoch strelil štyri góly.

Štatistiky Oliseho proti Brentfordu.
Štatistiky Oliseho proti Brentfordu.Flashscore

Cole Palmer (Chelsea) 9,0

Bol najlepším hráčom na ihrisku počas triumfu Chelsea nad Lutonom 3:2. Mal podiel na všetkých góloch "Blues" - dva strelil a na jeden asistoval. Hoci má len 21 rokov, preukázal obdivuhodnú rozvahu. Najmä pri druhom zásahu, keď predviedol takmer futsalový zákrok na brankára Tomáša Kaminského.

Giovani Lo Celso, (Tottenham Hotspur) 8,4

V tejto sezóne toho toľko neodohral, najmä pre zranenia, ale v posledných týždňoch sa argentínsky stredopoliar vrátil do zostavy a aj štatistík produktivity. Pri víťazstve 3:1 nad Bournemouthom si pripísal dve asistencie, čím pomohol severolondýnskemu klubu udržať sa v kontakte s prvou štvoricou v tabuľke.

Noni Madueke (Chelsea) 8,3

Anglický útočník musel v tejto sezóne trpezlivo čakať na svoju šancu. V závere ročníka sa mu to však podarilo, najprv skóroval ako striedajúci hráč proti Crystal Palace a v sobotu, už ako člen základnej zostavy Chelsea, pomohol gólom v závere polčasu zdolať Luton. Pridal tri kľúčové prihrávky a po Palmerovi bol druhým najlepšie skórujúcim hráčom Blues.

Útočníci:

Mohamed Salah (Liverpool) 9,0

Bol ústrednou postavou pri triumfe Liverpoolu nad Newcastlom 4:2. Dvakrát prekonal Martina Dúbravku, z toho raz z pokutového kopu - a to mu slovenský brankár ešte jeden chytil. Egypťan zaznamenal aj päť kľúčových prihrávok a jednu asistenciu a jeho výkon pomohol Liverpoolu dosiahnuť xG 7,27, čo je najvyššia hodnota v Premier League, odkedy sa meria.

Salah premenil penaltu na druhý pokus proti Newcastlu.
Salah premenil penaltu na druhý pokus proti Newcastlu.AFP

Matheus Cunha (Wolves) 8,7

Brazílsky zakončovateľ bol už druhýkrát po sebe najlepšie hodnoteným hráčom zápasu, najprv za svoj výkon a asistenciu proti Brentfordu pri triumfe 4:1 a naposledy pri hladkej výhre nad Evertonom, ku ktorej prispel gólom a asistenciou. V tejto sezóne má v Premier League bilanciu 6+5 a na čele útoku vytvoril útočné duo s Hwang Hee-Chanom.

Phil Foden (Manchester City) 9,1

Pri víťazstve 2:0 nad Sheffieldom síce nestrelil gól, ale asistoval pri oboch a bodoval v treťom súťažnom dueli po sebe. Anglický útočník sa postaral aj o šesť kľúčových prihrávok a vytvoril si dve veľké šance. Aj vďaka nemu sa City po tretej výhre v posledných štyroch zápasoch Premier League priblížili k druhej Aston Ville na dva body.