Tri sezóny, tri vypadnutia po sebe. Ampadu na hosťovaniach z Chelsea zažíva neúspechy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tri sezóny, tri vypadnutia po sebe. Ampadu na hosťovaniach z Chelsea zažíva neúspechy

Ampadu zažil tri vypadnutia po sebe.
Ampadu zažil tri vypadnutia po sebe.Profimedia
Mladý waleský futbalista Ethan Ampadu (22) vypadol so všetkými tromi poslednými klubmi, v ktorých pôsobil. Zakaždým v nich bol na hosťovaniach ako kmeňový hráč Chelsea.

Stopér alebo defenzívny záložník odohral od roku 2017 slušných 42 zápasov za národný tím Walesu. Hral aj na dvoch šampionátoch, ktorými boli EURO 2020 a MS 2022.

V seniorskom futbale debutoval Ethan Ampadu už ako 15-ročný v treťoligovom tíme Exeter City, odkiaľ ho do svojej akadémie získala Chelsea. Krátko po svojich sedemnástych narodeninách si zahral za áčko "The Blues", keď v Ligovom pohári vystriedal Fabregasa.

O rok neskôr podpísal profesionálny päťročný kontrakt. Na prvé hosťovanie zamieril pred začiatkom ročníka 2019/20, lenže za Lipsko odohral iba sedem stretnutí, z toho tri v Lige majstrov. Nedokázal sa naplno presadiť do základnej zostavy.

Sheffield United (2020/21)

Ampadu absolvoval prvú naozaj kompletnú sezónu medzi seniormi na hosťovaní v Sheffielde United, ktorý ho získal po deviatom mieste v predošlej sezóne, lenže tá ďalšia vôbec nevyšla.

Klub vypadol do The Championship, navyše skončil posledný. Walesan zasiahol do 29 duelov a bol dvanástym najvyťažovanejším hráčom. Strelil si jeden vlastný gól. 

Benátky (2021/22)

Benátky sa vrátili medzi taliansku elitu prvýkrát od roku 2002, lenže po jedinej sezóne spadli naspäť do Serie B. Ampadu prišiel ako jedna zo štrnástich posíl. Nazbieral 29 ligových štartov, lenže znova videl, ako jeho mužstvo končí na poslednej priečke tabuľky.

Talianskemu celku zlomila väz desaťzápasová séria prehier v závere ročníka. Ampadu celkovo videl trinásť žltých a dve červené karty. Zapísal aj tri asistencie.

Spezia (2022/23)

Hetrik vypadnutí zavŕšil Ampadu vo svojom druhom talianskom pôsobisku. Spezia síce skončila na sedemnástom mieste, ale následne hrala baráž o udržanie sa proti osemnástemu Hellasu.

Duel prehrala 1:3 a zaujímavé je, že Ampadu v ňom strelil svoj prvý gól medzi seniormi na klubovej a aj reprezentačnej úrovni. Čakal naň 113 klubových a 42 reprezentačných súbojov, teda dokopy 155 stretnutí.

Odohral zatiaľ najvyšší počet zápasov (32), no inkasoval jedenásť žltých a jednu červenú kartu. Teraz sa Ampadu vracia do Chelsea a počas leta sa rozhodne o jeho budúcnosti.

Spezia skončila v minulej sezóne na sedemnástom mieste.
Spezia skončila v minulej sezóne na sedemnástom mieste.Flashscore