TOP 5 hráčov, ktorí si napriek vypadnutiu zaslúžia zostať v Serii A

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
TOP 5 hráčov, ktorí si napriek vypadnutiu zaslúžia zostať v Serii A
Carnesecchi, brankár Cremonese.
Carnesecchi, brankár Cremonese.Profimedia
Keďže boj o zotrvanie v najvyššej talianskej súťaži je v plnom prúde, vybrali sme päť hráčov, ktorí si bez ohľadu na konečný výsledok poradia zaslúžia zostať v Serii A.

Sampdoria: Alessandro Zanoli

Nedávno strelil krásny gól proti Empoli a v posledných mesiacoch ukázal, že je veľkým prísľubom talianskeho futbalu. Hráč narodený v roku 2000 prišiel do Janova iba v januári na hosťovanie z SSC Neapol, no od konca februára si nachádza čoraz viac priestoru v hierarchii Stankoviča, ktorý mu dodáva dôveru a núti ho hrať takmer vždy v základnej zostave.

Zanoli proti Empoli
Zanoli proti EmpoliFlashscore, Profimedia

Jeho pôsobenie v "Blucerchiati" sa, pravdepodobne, v júni skončí, ale budúcnosť tohto obrancu by mala stále spočívať v Serii A, kde môže pokračovať vo vývine svojho nesporného talentu.

Cremonese: Marco Carnesecchi

Carnesecchi je spomedzi všetkých hráčov asi ten, o ktorého zotrvaní v Serii A je najmenej pochybností. Brankára Cremonese už dlho sleduje Lazio Maurizia Sarriho, ktoré naňho tlačilo už minulé leto. Strážca troch žrdí potvrdil dôvod takého veľkého záujmu tým, že odchytal "bezchybnú sezónu" a viackrát končil stretnutie ako muž zápasu.

Spezia: M'bala Nzola

Mnohí už túto sezónu označili za jeho najlepšiu v Serii A. Pravdou však je, že Nzola akoby definitívne explodoval a pôsobí ako miska na váhach v rámci výkonov Spezie.

Napriek svalovému zraneniu, ktoré ho počas sezóny pripravilo o niekoľko minút, strelil tento stredopoliar 13 gólov a na dva prihral. Veľké čísla, ktoré upútali pozornosť viacerých klubov a umožnili hráčovi veriť v istotu zotrvania v Serii A (ak by chcel Speziu opustiť). Medzitým však prišlo predĺženie zmluvy do roku 2026: gesto vďaky voči klubu, ktorý mu umožnil prežiť toto dobrodružstvo.

Lecce: Samuel Umtiti

Majster sveta s Francúzskom bol jedným z najbláznivejších podpisov (hosťovanie z Barcelony) tohto leta. Jeho pôsobenie v "Giallorossi" sa začalo príliš neskoro, vzhľadom na to, že prvú časť sezóny strávil na lavičke pre jeho fyzické nedostatky, ktoré ohrozovali jeho kariéru aj v predchádzajúcich rokoch.

Samule Umtiti
Samule UmtitiProfimedia

V druhej polovici ročníka sa však ukázal ako skutočný bonusový muž, vzhľadom na svoju silnú charizmu, ale aj veľký pocit spolupatričnosti, ktorý viedol k tomu, že upútal pozornosť veľkých klubov. Bez ohľadu na skúsenosti z Lecce by obrancova budúcnosť mohla byť stále v Taliansku. Tentoraz však smerom k vyšším priečkam ligovej tabuľky.

Verona: Cyril Ngonge

Vo Verone nie je núdza o talenty. Bol to Cyril Ngonge, ktorý dal rozhodujúci impulz k vzostupu svojho tímu v tabuľke. Na Apeninský polostrov prišiel len v januári, ale už stihol streliť tri góly a asistovať, pričom všetky tieto zásahy boli odmenené dôležitými bodmi.

Ide o jednu z perál, bez ktorých by sa talianska liga nemala zaobísť. Jeho agent sa vyjadril k budúcnosti a mal jasno: Ngonge sa vo Verone cíti ako doma, čo je ďalší dôvod dúfať v záchranu "Scaglieri."