Sampdoria na poslednom mieste, AS Rím spasil Dybala. Juventus nezvládol duel s Laziom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Sampdoria na poslednom mieste, AS Rím spasil Dybala. Juventus nezvládol duel s Laziom
Aktualizované
Súboj Lazia s Juventusom bol šlágrom kola.
Súboj Lazia s Juventusom bol šlágrom kola.Profimedia
Futbalisti Monzy remizovali v 29. kole talianskej Serie A s Udinese. Fiorentina si doma rozdelila body so Speziou. Tri body majú Bologna, Cremonese, AS Rím, Hellas Verona a Lazio, ktoré v šlágri kola zdolalo Juventus.

Udinese - Monza 2:2 (1:0)

Góly: 18. Lovrič, 90+2 Beto - 48. Colpani, 56. Rovella

Hostia chceli počas sviatočného víkendu potešiť svojho majiteľa Silvia Berlusconiho, ktorý má vážne zdravotné problémy a bojuje so zákernou leukémiou. Vedenia sa však v prvom polčase ujali hráči Udinese. Skvelú prácu odviedol Walace, ktorý naservíroval loptu Sandimu Lovričovi a ten ju poslal do pravého spodného rohu siete.

Polčasová prestávka Monze zjavne pomohla, keďže v priebehu ôsmich minút otočila skóre. Najskôr vyrovnal Andrea Colpani, následne prekonal gólmana 21-ročný Nicolo Rovella, ktorý je v klube na hosťovaní z Juventusu. V 90. minúte predviedol Andrea Petagna v pokutovom území tvrdý zákrok a domáci z penalty stanovili konečný stav na 2:2.

Fiorentina - Spezia 1:1 (1:1)

Góly: 25. Wisniewski (vl.) - 32. Nzola

Deviata Fiorentina nedokázala poraziť doma sedemnástu Speziu a stratila dôležité body v boji o európske poháre. Hostia v prvom polčase darovali domácim vedenie po vlastnom zásahu Wisniewskeho, o sedem minút vyrovnali vďaka gólu Nzolu, lenže diváci čakali na ďalšiu zmenu skóre márne.

Atalanta - Bologna 0:2 (0:0)

Góly: 49. Sansone, 86. Orsolini

Z Bologne sa v druhej polovici sezóny stáva tím, ktorý budí rešpekt. Hostia dnes vylúpili Bergamo, potvrdili skvostnú formu a v tabuľke sú na 8. mieste, o päť bodov za Atalantou.

Sampdoria - Cremonese 2:3 (1:1)

Góly: 15. Léris, 66. Lammers - 35. Ghiglione, 85. Ločošvili, 90+5. Sernicola

Sampdoria má obrovský problém. Tradičný klub nezvládol domáci zápas s dovtedy posledným Cremonese, ktoré ho v tabuľke preskočilo o bod, čo znamená, že "Sampa" okupuje s 15 bodmi 20. priečku tabuľky. Záchrana v najvyššej súťaži sa tak začína javiť ako čoraz väčšia utópia.

Turín - AS Rím 0:1 (0:1)

Gól: 8. Dybala (pen.)

Rímsky celok sa pomerne nenápadne prepracoval na tretie miesto tabuľky a začína snívať sen o účasti v Lige majstrov. O osude duelu s Turínom rozhodla 8. minúta a úspešne premenený pokutový kop argentínskeho loptového virtuóza Paula Dybalu.

Hellas Verona - Sassuolo 2:1 (0:1)

Góly: 84. Ceccherini, 90.+5 Gaich - 34. Harroui

Dvanáste Sassuolo takmer celý zápas viedlo, hráči Hellasu však ukázali, ako sa bojuje o záchranu v lige. V priebehu posledných desatich minút si zabezpečili mimoriadne cenné víťazstvo a z 18. miesta strácajú na 17. Speziu už len štyri body. V drese domácich odohral celý zápas slovenský futbalista Ondrej Duda.

SS Lazio - Juventus FC 2:1 (1:1)

Góly: 38. Milinkovič-Savič, 53. Zaccagni - 42. Rabiot

Lazio spôsobilo Juventusu škrt cez rozpočet. Hostia sa snažia kvalifikovať do Európy aj napriek pätnásťbodovému odpočtu, bez ktorého by boli v tabuľke pohodlne druhí. Na 2. mieste je však rímsky celok, ktorý poslal do vedenia Milinkovič-Savič. "Stará dáma" síce o štyri minúty vyrovnala zásluhou Rabiota, no v druhom polčase rozhodol o výsledku stretnutia Zaccagni.

Tabuľka Serie A po 29. kole.
Tabuľka Serie A po 29. kole.Flashscore