V každej z TOP 5 európskych líg hrali len štyria hráči, ani jeden nebol skutočnou hviezdou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V každej z TOP 5 európskych líg hrali len štyria hráči, ani jeden nebol skutočnou hviezdou

Jovetič vyhral titul s Manchestrom City.
Jovetič vyhral titul s Manchestrom City.Profimedia
Len štyria hráči v histórii si zahrali v každej z TOP 5 najlepších európskych ligách, teda medzi elitou v Anglicku, Španielsku, Nemecku, Taliansku a Francúzsku.

Florin Răducioiu

Bývalý rumunský útočník má dnes už 53 rokov, kariéru dávno ukončil. Bol vôbec prvým futbalistom, ktorý tento míľnik dokázal. Z materského Dinama Bukurešť odišiel do talianskeho Bari. Cez Hellas a Bresciu sa na sezónu 1993/94 dostal do milánskeho AC. Vo veľkoklube síce odohral len sedem stretnutí, ale tešil sa z double, keďže bol súčasťou tímu, ktorý vyhral Seriu A aj Ligu majstrov.

Răducioiu následne odišiel do španielskeho Espanyolu. Ani tam nebol hviezdou, no vďaka hosťovaniam vo West Hame a Stuttgarte mu chýbala už len posledná liga. Vo francúzskom Monaku pôsobil na sklonku kariéry počas ročníka 2001/02. Rumunsko reprezentoval na MS 1990 aj 1994 a európskom šampionáte 1996. Počas 40 stretnutí strelil 21 gólov.

Christian Poulsen

Ani bývalý dánsky defenzívny stredopoliar nebol hviezdou najvyššieho kalibru. Napriek tomu má v životopise veľmi zaujímavé destinácie. Meno si spravil v Kodani, kde si ho všimlo Schalke. Výkony tam mu zas zabezpečili angažmán v Seville, s ktorou vyhral Copa del Rey i Pohár UEFA. Ďalšie tri roky si dokonca rozdelil medzi veľkokluby Juventus a Liverpool. Z Anfield Road na sezónu odišiel do francúzskeho Evianu, čím skompletizoval päť najlepších líg.

Poulsen neskôr ešte vyhral dva tituly s Ajaxom a kariéru ukončil v roku 2015 ako člen Kodane. Dvakrát sa stal najlepším dánskym futbalistom (2005, 2006). Za národný tím odohral 92 stretnutí a od roku 2021 je v ňom asistentom trénera Kaspera Hjulmanda.

Posledné roky kariéry Poulsena.
Posledné roky kariéry Poulsena.Flashscore

Stevan Jovetič

Stále aktívny útočník ako mladý zaujal skautov popredných značiek v srbskom Partizane. Zažiaril vo Fiorentine, takže ho v roku 2013 kúpil Manchester City, kde bol skôr náhradníkom. Vyhral však jeden anglický titul.

Nasledovalo pôsobenie v Interi a hosťovanie v Seville. Štyri roky bol súčasťou Monaka, ďalšie dva strávil v berlínskej Herthe. Počas leta posilnil grécky Olympiakos. Zdá sa, že pred sebou má už len poslednú nesplnenú métu a to zahrať si s Čiernou Horou na európskom šampionáte. Šanca je stále dosť slušná.

Uplynulé sezóny Jovetiča.
Uplynulé sezóny Jovetiča.Flashscore

Justin Kluivert

Syn legendárneho Patricka Kluiverta má stále iba 24 rokov a všetko pred sebou. Ako veľmi mladý sa dostal do "áčka" Ajaxu, lenže jeho napredovanie nemalo správny smer. V roku 2018 za takmer dvadsať miliónov eur prestúpil do AS Rím, kde ho chcel samotný Francesco Totti.

Tam sa skôr trápil, preto trikrát hosťoval, zakaždým v inej lige. Postupne hral za Lipsko, Nice a Valenciu. Letným prestupom do Bournemouthu len ako štvrtý hráč histórie vo výrazne mladom veku skompletizoval zbierku piatich najlepších európskych súťaží.

Kluivert má väčšinu kariéry stále pred sebou.
Kluivert má väčšinu kariéry stále pred sebou.Flashscore