Vyhrať sa snažil len jeden tím, hromžil van Dijk po remíze s United

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vyhrať sa snažil len jeden tím, hromžil van Dijk po remíze s United

Virgil van Dijk tlieska priaznivcom po zápase s Man Utd
Virgil van Dijk tlieska priaznivcom po zápase s Man UtdAFP
Obranca Liverpoolu Virgil van Dijk (32) zatratil defenzívny prístup Manchestru United, keď vyhlásil, že počas nedeľňajšej remízy 0:0 na Anfielde sa snažil vyhrať "len jeden tím".

Liverpool - Manchester United 0:0

Van Dijk bol frustrovaný, že Red Devils zvolili opatrný herný plán, ktorý nechal Liverpoolu málo priestoru na využitie. Neschopnosť domácich prelomiť obranu United ich stála prvé miesto v Premier League, keďže Arsenal sa po výhre nad Brightonom dostal na čelo.

Van Dijk sa pozastavil nad výkonom United, ktorý síce Liverpoolu umožnil 34 striel, ale len osem z nich bolo na bránu. "Vidíte, ako sme hrali, mali sme väčšinu času loptu na kopačkách a vytvorili sme si niekoľko príležitostí. V zápase bolo len jedno mužstvo, ktoré sa snažilo vyhrať."

"Samozrejme, chceme vyhrať každý zápas, preto je to frustrujúce. Niekedy sme strieľali príliš priskoro a mohli sme prihrávať na do lepších pozícií. Niekedy nám zase chýbalo správne rozhodnutie."

Van Dijk a Klopp po zápase.
Van Dijk a Klopp po zápase.Profimedia

Holanďan, ktorému v prvom polčase vychytal dobre mierenú hlavičku André Onana, pripustil, že na rozdiel od skvelej formy "The Reds" chápe, prečo sú United po náročnej sezóne spokojní s tým, že Liverpoolu odolali takýmto spôsobom. Van Dijk vyzval Liverpool, aby sa poučil z toho, že hosťom nedokázal dať gól. 

"Samozrejme, že pokračujeme na našej ceste, ale je to frustrujúce, pretože sme boli lepší vo všetkých aspektoch. Nakoniec sa oni tešia z bodu a my sme sklamaní. Samozrejme, že nie sú v najlepšej fáze. Keď sem prídete, máte sa na pozore. Mali sme vyhrať. Musíme sa poučiť z určitých situácií a ja viem, že sa poučíme," uzavrel kapitán z Anfieldu.