Liverpool v derby dominoval, Manchester United vydrel bod za remízu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Liverpool v derby dominoval, Manchester United vydrel bod za remízu

Odvekí rivali si body delia.
Odvekí rivali si body delia.Profimedia
Futbalisti Liverpoolu nevyužili príležitosť vrátiť sa na pozíciu lídra anglickej Premier League. V nedeľnom šlágri 17. kola remizovali na domácej pôde s Manchestrom United 0:0 a figurujú na druhej priečke tabuľky o bod za vedúcim Arsenalom.

Liverpool - Manchester United 0:0

Liverpool herne aj štatisticky dominoval, ale gólu sa nevedel dočkať. V prvom polčase vyslal pätnásť striel, čo sa mu proti Manchestru United podarilo za posledných šesť rokov druhý raz, za ten čas to dokázali len dva iné tímy. Hostia mali počas úvodných 45 minút jediný dotyk s loptou v pokutovom území súpera. Od sezóny 2008/09 je to najhoršie číslo. 

Len Díaz vytvoril štyri vyložené šance. Na druhej strane, všetkých osem hlavičkových súbojov vyhral McTominay, ktorý nastúpil s kapitánskou páskou. "The Reds" boli po zmene strán ešte aktívnejší, pretože pridali ďalších devätnásť striel a zastavili sa na čísle 34, z toho však len osem išlo medzi tri žrde. Na druhej strane to bola jediná.

Toľkoto striel LFC proti tomuto súperovi nemal od sezóny 2003/04, pričom takmer vyrovnal rekord. Ten držia práve "Red Devils", ktorí v roku 2016 vyslali proti Burnley až 38 pokusov bez toho, aby skórovali. Domáci sa v tejto sezóne na Anfielde po jedenástich výhrach prvý raz museli uspokojiť iba s bodom, doma však ešte neprehrali.

Manchester United udržal čisté konto len tretí raz od začiatku novembra a premiérovo od 11.11. proti Lutonu. Podarilo sa im to napriek tomu, že červenú kartu vo štvrtej minúte nadstavenia videl obranca Dalot. United sú na siedmom mieste tabuľky, na konte majú o desať bodov menej než Liverpool.

Prečítajte si aj článok s ostatnými zápasmi nedeľného programu.

Tabuľka Premier League po kompletnom sedemnástom kole.
Tabuľka Premier League po kompletnom sedemnástom kole.Flashscore