Arsenal porazil Brighton a dostal sa na čelo tabuľky. Aston Villa otáčala a už je druhá

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Arsenal porazil Brighton a dostal sa na čelo tabuľky. Aston Villa otáčala a už je druhá
Gabriel Jesus potvrdil svoju skvostnú bilanciu.
Gabriel Jesus potvrdil svoju skvostnú bilanciu.TASR
Futbalisti Arsenalu vyhrali v nedeľnom zápase 17. kola anglickej Premier League nad Brightonom a dostali sa na prvé miesto. Aston Villa je tretia s rovnakým počtom bodov ako získal Liverpool. Tieto dva tímy majú o jeden menej ako spomínaní "Gunners".

Arsenal - Brighton 2:0

Arsenal vyslal v prvom polčase 15 striel, ale napriek tomu nestrelil gól, čo sa mu stalo len druhý raz za ostatných osem rokov. Brighton prvý raz v 49 stretnutiach pod trénerom De Zerbim nevystrelil za úvodných 45 minút ani raz. Po zmene strán skóroval Gabriel Jesus, čím rozhodol o výhre domácich. Vždy, keď Brazílčan v Premier League strelil gól, tak jeho tím bodoval.

Arsenal poskočil na prvé miesto, kde má 39 bodov. "Gunners" doma ťahajú šnúru trinástich výhier po sebe v rámci všetkých súťaží, čo sa im naposledy podarilo v záveru roku 2018.

Brentford - Aston Villa 1:2

Krídelník Lewis-Potter strelil svoj prvý gól v Premier League a Brentford sa vďaka nemu dostal do vedenia. V 71. minúte však videl červenú kartu domáci obranca Mee, čo Aston Villa využila na otočenie skóre. Najskôr si strelecký účet v PL otvoril aj obranca Moreno a následne sa o svoj deviaty zásah v ligovom ročníku postaral útočník Watkins.

"Villans" vyhrali už dvanásty zápas, čo je s Arsenalom najviac a nachádzajú sa na treťom mieste, iba bod práve za "Gunners". Tím z Birminghamu navyše neprehral šesťkrát v rade a bodoval v siedmom stretnutí po sebe na londýnskej pôjde. Brentford prehral piaty z ostatných šiestich duelov.

Zverenci trénera Emeryho vyhrali už 25. zápas Premier League v roku 2023, čo sa tomuto tímu ešte nikdy nepodarilo.

West Ham - Wolverhampton 3:0

West Ham rozhodol o víťazstve už počas prvého polčasu, keď sa dvomi gólmi prezentoval Kudus a potvrdil svoju skvelú formu na domácom štadióne. Od letného príchodu strelil v jedenástich zápasoch už osem presných zásahov. Tretí pridal Bowen. Hetrik asistencií zaznamenal Paqueta, ktorý je po Firminovi iba druhým Brazílčanom, ktorému sa to v Premier League podarilo.

Liverpool - Manchester United 0:0

Kompletnú reportáž si prečítajte v našom článku.

Tabuľka Premier League po kompletnom sedemnástom kole.
Tabuľka Premier League po kompletnom sedemnástom kole.Flashscore