Vyrovnáva sa so smrťou starkej. Nekritizujte Haalanda, zavrie vám ústa, odkazuje Guardiola

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Vyrovnáva sa so smrťou starkej. Nekritizujte Haalanda, zavrie vám ústa, odkazuje Guardiola
Haaland je späť na streleckej vlne.
Haaland je späť na streleckej vlne.AFP
Pep Guardiola (53) povedal, že Erling Haaland (23) "zavrel ústa" svojim kritikom po tom, čo v utorok strelil jediný gól pri ťažkopádnom víťazstve Manchestru City nad Brentfordom 1:0.

Manchester City - Brentford 1:0

Len dva body delia prvú trojku vo fascinujúcich pretekoch o titul v Premier League, keď sa City posunulo o bod za lídra z Liverpoolu, pričom tretí Arsenal zaostáva o ďalší bod 13 kôl pred koncom. Erling Haaland chcel napraviť a dať zabudnúť na frustrujúci večer, keď City v sobotu doma iba remizovalo s Chelsea 1:1.

Nór sa len nedávno vrátil po dvojmesačnej pauze zavinenej zranením a Guardiola uviedol, že sa vyrovnáva so stratou starej mamy aj mimo ihriska. Haaland sa v utorok večer pred bránou podobal na svoje staré ja, keď si nabehol na prihrávku Juliána Álvareza a 19 minút pred koncom vsietil svoj 22. gól v sezóne.

"Najlepší útočníci strieľajú veľa gólov. Nekritizujte ho, zavrie vám ústa. Skôr či neskôr sa tak stane," odkázal Guardiola. "Bol dva mesiace mimo hry, prišiel o starkú, pre človeka to nie je ľahké. Rozprávali sme sa o tom momente (nevyužitie šance proti Chelsea). Uvedomil som si to až neskôr, ale o smrti starkej nič nepovedal."

Kevin De Bruyne zostal na lavičke počas celého zápasu, keďže Guardiola prezradil, že má "problémy" so stehenným svalom. Belgičan vynechal prvých päť mesiacov sezóny pre natrhnutý stehenný sval. De Bruyneova kreativita chýbala, keďže City sa dlho márne snažili zúročiť dominanciu napriek tomu, že mali takmer 70-percentné držanie lopty a 25 striel, z toho 11 na bránu.

The Bees boli pritom posledným hosťujúcim mužstvom, ktoré na Etihad zvíťazilo pred 14 mesiacmi. Ďalšiu šancu na prekvapenie, hoci k nemu boli blízko, nevyužili.

Po utorku je City opäť o čosi bližšie Liverpoolu.
Po utorku je City opäť o čosi bližšie Liverpoolu.Flashscore