Z futbalu do väzenia. Fanúšik pozná trest za útok na trénera Newcastlu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Z futbalu do väzenia. Fanúšik pozná trest za útok na trénera Newcastlu

Howe zažil nečakanú situáciu.
Howe zažil nečakanú situáciu.Reuters
Priaznivec klubu Leeds United, ktorý v minulej sezóne počas zápasu Premier League napadol manažéra Newcastlu United Eddieho Howea (45), bol tamojším okresným súdom odsúdený na 12 týždňov väzenia.

David Derbyshire dostal aj šesťročný zákaz účasti na futbalových zápasoch po tom, čo 13. marca vbehol do technickej zóny a strčil do Howea v záverečnej fáze stretnutia na Elland Road. Rýchlo ho zadržali pracovníci bezpečnostnej služby a zatkli príslušníci polície West Yorkshire.

Derbyshire sa na júlovom pojednávaní priznal k obvineniam zo vstupu na hraciu plochu na určenom futbalovom zápase bez zákonnej zámienky a k útoku na lodivoda. Leeds United mu udelil doživotný dištanc.

"K incidentom tohto druhu budeme vždy pristupovať veľmi vážne a budeme úzko spolupracovať s Leedsom United a hosťujúcimi klubmi, aby sme plne vyšetrili všetky priestupky a prijali rázne opatrenia proti zodpovedným osobám vrátane žiadosti o vydanie zákazu futbalu," uviedol vo vyhlásení hlavný komisár Richard Close.

"Takéto kriminálne správanie je absolútne neprijateľné, najmä ak ide o útok na zamestnancov klubu alebo hráčov počas takého veľkého športového podujatia," dodal.