Zanechá odkaz, na ktorom možno stavať. Novým športovým riaditeľom Liverpoolu bude Hughes

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zanechá odkaz, na ktorom možno stavať. Novým športovým riaditeľom Liverpoolu bude Hughes

Liverpool v lete vstúpi do novej éry.
Liverpool v lete vstúpi do novej éry.Reuters
Bývalý škótsky reprezentant Richard Hughes (44) sa v júni ujme pozície športového riaditeľa anglického futbalového klubu FC Liverpool. Jeho hlavnou úlohou bude nájsť nového trénera tímu, keďže z lavičky "The Reds" po sezóne odíde Jürgen Klopp (56).

Nemecký kormidelník prišiel do Liverpoolu v roku 2015 a svoj odchod oznámil v januári. Klub už v súvislosti s nadchádzajúcimi zmenami prijal bývalého športového riaditeľa Michaela Edwardsa do funkcie riaditeľa futbalových operácií. Najnovšie informoval o angažovaní Hughesa.

"Som neskutočne hrdý, že som dostal túto príležitosť. Liverpool je jedinečný klub. Ľudia oprávnene hovoria o bohatej histórii, ktorou sa môže pochváliť, ale je to súčasnosť a budúcnosť, čo ma skutočne láka," uviedol 44-ročný Škót.

Hughes sa s Edwardsom pozná z profesionálnej aj osobnej sféry viac než dve desaťročia. "Všetkým je jasné, že Jürgen zanechá odkaz, na ktorom možno stavať. Keďže sa v lete pre Liverpool skončí jedna veľmi úspešná kapitola, cieľom všetkých tu je, aby sa začala ďalšia. Čo sa týka Richarda, som presvedčený, že na dosiahnutie tohto cieľa je ten správny človek," citovala Edwardsa agentúra AP.