Zostava 23. kola Premier League: Hviezdu City zatienil Cunha z Wolves

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zostava 23. kola Premier League: Hviezdu City zatienil Cunha z Wolves

Matheus Cunha strelil na Stamford Bridge hetrik.
Matheus Cunha strelil na Stamford Bridge hetrik.Profimedia/Flashscore
Premier League má za sebou rekordný víkend, v desiatich zápasoch 23. kola padlo celkovo 45 gólov, čo je najviac v histórii. Phil Foden (23) a Matheus Cunha (24) zaznamenali hetrik, pričom najvyššiu známku si vyslúžil brazílsky útočník, ktorý sa podieľal na triumfe Wolves nad Chelsea. Kto ďalší sa prebojoval do ideálnej zostavy na základe hodnotenia Flashscore?
Zostava kola PL.
Zostava kola PL.Flashscore

Brankár:

Mark Flekken (Brentford) 9,4

Napriek tomu, že Brentford pri prehre 1:3 s Manchestrom City inkasoval trikrát, Flekken medzi žrďami exceloval a počas víkendu bol spomedzi všetkých brankárov PL najlepšie hodnotený. Holanďan si pripísal 12 zákrokov a dokonca pridal aj asistenciu, keď jeho výkop našiel Neala Maupaya, ktorý poslal "včely" do vedenia.

Obrancovia:

Pascal Gross 9,1 (Brighton)

Univerzálny hráč, ktorý môže hrať v obrane aj v strede poľa, sa tentoraz v zostave Flashscore Správ objavuje na pravom kraji obrannej línie. Pravdou je, že pri triumfe 4:1 nad Crystal Palace bolo štvornásobného nemeckého reprezentanta plné ihrisko. Vidieť ho bolo najmä vpredu, keď si pripísal tri kľúčové prihrávky a dve asistencie.

Pascal Gross sa podieľal na triumfe nad Crystal Palace.
Pascal Gross sa podieľal na triumfe nad Crystal Palace.AFP

Lewis Dunk 8,4 (Brighton)

Ďalší zástupca Brightonu, ktorého spoľahlivý výkon pomohol k prvému ligovému víťazstvu klubu v tomto kalendárnom roku. Anglický obranca otvoril skóre zápasu s Crystal Palace už v tretej minúte, keď po rohovom kope zakončil hlavou. Potom dirigoval zadné rady, ktoré až na jednu výnimku eliminovali útočné hrozby súpera.

Alex Moreno 8,1 (Aston Villa)

"Villans" v 23. kole rozprášili zostupom ohrozený Sheffield United 5:0 a Morenova prítomnosť bola cítiť na oboch stranách ihriska. Ojedinelé útočné výpady "Blades" po jeho strane vyšli nazmar a krátko po prestávke dal španielsky obranca výsledku definitívnu podobu, keď z voleja vystrelil ľavačkou do protipohybu brankára.

Stredopoliari:

Phil Foden 9,5 (Manchester City)

Angličan bol hviezdou zápasu City, ktoré si z Brentfordu odviezlo víťazstvo 3:1. Foden svojím druhým hetrikom v kariére vylepšil gólový účet v aktuálnej sezóne Premier League na osem zásahov. Za zmienku stojí najmä posledná trefa, keď sa po priťuknutí od Erlinga Haalanda pretlačil medzi obrancami a s prehľadom zakončil za Flekkena.

Ross Barkley 9,4 (Luton)

Bývalý anglický reprezentant a hráč Chelsea prechádza v posledných mesiacoch pomyselným obrodením, ktoré demonštroval výborným výkonom pri divokej remíze Lutonu s Newcastlom 4:4. Gólom a asistenciou pomohol nováčikovi streliť štyri góly v druhom zápase po sebe a opäť ukázal, že bude kľúčovým mužom v boji o záchranu.

Kevin De Bruyne 8,6 (Manchester City)

Jeho návrat po zranení sa pre City ukazuje ako kľúčový. Belgický tvorca hry odohral prvýkrát od opustenia maródky celý zápas a bol pre Brentford neustálou hrozbou. Svoj vydarený výkon podčiarkol asistenciou pri druhom góle Fodena, hlavu ktorého našiel vo vápne milimetrovým centrom. Zaznamenal štyri kľúčové prihrávky, pričom trikrát vystrelil na bránu.

Alejandro Garnacho 8,7 (Manchester United)

Jeden zo strojcov pohodlného víťazstva Manchestru United nad West Hamom 3:0. Argentínsky krídelník strelil "kladivárom" dva góly a postaral sa aj o tri kľúčové prihrávky. V prebiehajúcej sezóne má Garnacho na konte už deväť gólov vo všetkých súťažiach a vo veku 19 rokov sa stáva kľúčovým členom tímu Erika ten Haga.

Útočníci:

Matheus Cunha 10 (Wolves)

Brazílsky útočník bol možno trochu nečakane hviezdou zápasu Chelsea - Wolves, ktorý hostia ovládli 4:2. Cunha zaznamenal hetrik a stal sa len druhým hráčom Premier League, ktorému Flashscore udelil v aktuálnej sezóne maximálne hodnotenie 10. Preto neprekvapí, že niekdajší hráč Lipska či Atlética sa stal najlepším hráčom 23. kola.

Carlton Morris 8,2 (Luton)

Ďalší člen tímu nováčika, ktorý nadchol osemgólovou prestrelkou v Newcastli. Anglický forward robil "strakám" problémy počas celého zápasu, najmä pri rýchlych výpadoch do rozhodenej obrany. Morris, ktorý v sobotu zaznamenal bilanciu 1+1, bude pre Luton, podobne ako Barkley, nesmierne dôležitý v boji o udržanie sa medzi elitou.

Ollie Watkins 9,0 (Aston Villa)

Stáva sa jedným zo symbolov prelomovej sezóny Aston Villy a v tomto ročníku patrí medzi najlepších útočníkov v Premier League. Pri demolácii Sheffieldu strelil jeden gól a na dva asistoval, čím si vylepšil svoju ligovú bilanciu na 11+10 v 23 zápasoch. Už teraz sa bodovo vyrovnal svojej najlepšej sezóne a môže pomýšľať aj na korunu pre kráľa strelcov.