Juventus si poradil s Realom, Paríž bez Škriniara konečne víťazne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Juventus si poradil s Realom, Paríž bez Škriniara konečne víťazne

Aktualizované
Taliani zdolali španielskeho giganta.
Taliani zdolali španielskeho giganta.Profimedia
Prípravné obdobie si pripísalo ďalšie duely známych klubov. Spojené štáty americké videli dva zápasy, v ktorých sa predstavili zástupcovia štyroch najlepších líg Európy. Z víťazstva sa tešili iba Juventus a parížsky Saint-Germain. Ten si v zostave bez Milana Škriniara (28) pripísal víťazstvo.

Juventus - Real Madrid 3:1

Viac ako 63-tisícová návšteva na štadióne v americkom Orlande sa mohla tešiť na súboj ťažkých váh európskeho futbalu. Netrvalo vôbec dlho, kým prítomní fanúšikovia videli otvárací zásah. Vedenie pre "Bianconeri" zariadil už v prvej minúte Moise Kean.

Na konci prvej 20-minútovky na neho rovnakým spôsobom nadviazal jeho rovesník Timothy Weah. Američan tak prvý gól v drese Juventusu strelil symbolicky na pôde USA. Podobu polčasovému rezultátu však dal až gól Viníciusa Júniora, ktorý z pohľadu madridského veľkoklubu znižoval na 1:2.

Druhý polčas sa niesol v duchu sérií početných striedaní hráčov a udelení piatich žltých kariet. Po tomto všetkom spečatil konečný výsledok v piatej minúte nadstaveného času Dušan Vlahovič.

Chelsea - Dortmund 1:1

Po šnúre piatich výhier z prípravných zápasov sa futbalisti Dortmundu postavili proti Chelsea, ktorá v letnom období takisto ešte neprehrala. Neporaziteľnosť si zástupcovia Premier League a Bundesligy udržali aj po vzájomnom strete. Veľmi dlho to vyzeralo na súboj bez gólového korenia.

Všetko sa ale začalo meniť 10 minút pred záverom, keď sa za Borussiu presadil Marius Wolf. Hneď potom vstúpil na ihrisko Mason Burstow, aby si odkrútil svoj debut vo farbách "The Blues". Pár ponúknutých minút využil naplno a v závere zápasu pri premiére medzi seniormi hneď zaknihoval aj svoj prvý presný zásah, ktorým rozhodol o remíze.

Jeonbuk - PSG 0:3

Parížania mali v doterajšej príprave na konte iba jediné víťazstvo. Nasledovala remíza s Al-Nassr a prehry s Cerezom Osaka i milánskym Interom. Ich ďalším súperom bol juhokórejský Jeonbuk.

Skóre stretnutia otvoril favorit tesne pred polčasovou prestávkou - v 40. minúte sa presadil Neymar. Do druhej polovice tréner Dan Petrescu vyrukoval s kompletne zmenenou jedenástkou. Šancu zahrať si proti francúzskemu majstrovi dostalo s nasledujúcimi striedaniami až 25 hráčov.

Tesne pred poslednými tromi obmenami protagonistov zvýšil na 2:0 svojím druhým gólom v dueli Neymar. V závere ho ešte doplnil Asensio a PSG prelomilo trojzápasovú sériu bez výhry. Milan Škriniar do súboja nezasiahol.

Štatistiky duelu Jeonbuk - PSG
Štatistiky duelu Jeonbuk - PSGFlashscore