Na Kanea čaká pikantný duel. Jeho Bayern nastúpi v lete proti Tottenhamu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Na Kanea čaká pikantný duel. Jeho Bayern nastúpi v lete proti Tottenhamu
Kane by mohol nastúpiť proti svojmu bývalému klubu.
Kane by mohol nastúpiť proti svojmu bývalému klubu.Profimedia
Anglický futbalista Harry Kane sa pred začiatkom budúcej sezóny (v sobotu 10. augusta) predstaví s Bayernom Mníchov v prípravnom stretnutí na ihrisku Tottenhamu. Pre tridsaťročného útočníka to bude prvý duel proti svojmu bývalému klubu, keď v auguste minulého roka opustil anglický tím a prestúpil k úradujúcemu nemeckému majstrovi.

Duel sa odohrá v rámci turnaja Visit Malta Cup. Pre Kanea to bude prvý návrat do Tottenhamu od letného prestupu k Bavorom. Aj pre jeho spoluhráča a obrancu Erica Diera to bude konfrontácia s predošlým klubom. Tridsaťročný stopér posilnil Bayern začiatkom januára.

Vo vyhlásení na webovej stránke Tottenhamu sa uvádza: "Predsezónna príprava naberá na mimoriadnom význame. Bude to 12. stretnutie s Bayernom v histórii a iba štvrté, ktoré sa odohrá na domácej pôde." Naposledy sa Bayern a Tottenham stretli v sezóne 2019/20 v Lige majstrov. V základnej B-skupine Spurs najprv prehrali doma 2:7 a v Mníchove neuspeli po výsledku 1:3.

Kapitán anglickej reprezentácie Kane v tejto sezóne nastúpil v 35 zápasoch vo všetkých súťažiach a strelil 37 gólov. S 31 presnými zásahmi za Bayern zatiaľ vedie tabuľku strelcov Bundesligy. Mníchovčanom patrí v tabuľke druhé miesto a s desaťbodovým mankom na Bayer Leverkusen.