TOP 10 hráčov, ktorí budú pôsobiť v Katare

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

TOP 10 hráčov, ktorí budú pôsobiť v Katare

Marco Verratti sa po jedenástich sezónach rozlúčil s PSG.
Marco Verratti sa po jedenástich sezónach rozlúčil s PSG.Profimedia
Šou si ukradla Saudská Arábia, ale hlavne na záver leta a začiatkom septembra dokázali zaujímavých hráčov získať aj katarské kluby. Krajina, v ktorej sa pred rokom konali majstrovstvá sveta bude bohatšia o viacero naozaj hviezdnych mien.

Marco Verratti

Taliansky záložník prestúpil do tímu Al-Arabi za 45 miliónov eur z PSG.  Verratti pôsobil v hlavnom meste Francúzska už od roku 2012 - prišiel z materskej Pescary. V Ligue 1 vyhral deväť titulov, s národným tímom sa stal majstrom Európy. Dlhodobo je považovaný za jedného z najlepších stredných záložníkov na svete. Aktuálne je určite najväčším menom, ktoré hrá v Katare. Onedlho oslávi svoje len 31. narodeniny, čiže sa nedá povedať, že by išiel na Blízky východ iba dohrať kariéru.

Philippe Coutinho

Brazílčanov príbeh je veľmi dobre známy. Hviezda Liverpoolu po drahom prestupe do Barcelony herne sklamala a aj keď sa zdalo, že pôsobenie v Aston Ville ju vráti naspäť na správnu koľaj, tak postupom času nefigurovala v základnej zostave birminghamského tímu pravidelne. Coutinho sa spájal s odchodom už dlhšie, záujem bol v Saudskej Arábii. Nakoniec odišiel na hosťovanie do tímu Al-Duhail, ale pre zdravotné problémy doposiaľ nenastúpil.

Štatistiky brazílskeho záložníka.
Štatistiky brazílskeho záložníka.Flashscore

Rafinha

Bývalý záložník Barcelony, Interu či PSG prišiel do mužstva Al-Arabi už na začiatku septembra minulého roka, ale nedá sa povedať, že by napĺňal očakávania, pretože odvtedy strelil iba dva góly, pričom ten prvý až v apríli 2023. Navyše odohral len pätnásť stretnutí a to rozhodne nie sú čísla, s ktorými by boli spokojné obe strany. Aj tak Rafinha patrí medzi najväčšie mená v lige. Nová sezóna by mohla byť lepšia, nakoľko v ofenzíve je už dva roky jeden z najlepších hráčov, ktorý nikdy nehral v Európe a to Tunisan Youssef Msakni. Z Feyenoordu zas dorazil talentovaný Mohamed Taabouni.

Abdou Diallo

Senegalský obranca sa nestal oporou PSG, v minulej sezóne hosťoval v Lipsku. Počas kariéry hrával aj za Dortmund. Do Al-Arabi prišiel v auguste, odvtedy dvakrát nastúpil a strelil aj prvý gól. Trojnásobný majster Francúzska a víťaz Afrického pohára národov má byť oporou defenzívy, ktorá myslí na titul. Všetko nasvedčuje tomu, že stopérsku dvojicu vytvorí s 18-ročným španielskym obrancom Simom. Ten prekvapivo v lete odišiel do Kataru z Espanyolu, pričom patrí medzi najväčšie defenzívne nádeje na Pyrenejskom polostrove.

Julian Draxler

Koncom augusta síce odmietol prestúpiť do Al-Ahli, ale nakoniec si to rozmyslel a opustil PSG. Nemecký majster sveta z roku 2014 už v Paríži nebol žiadaným členom tímu a ani v tejto sezóne by si nezahral, takže rok pred skončením zmluvy odišiel. Počas predošlého ročníka hosťoval v Benfice, kde takisto veľa nehrával. Draxler prišiel do klubu z Ligue 1 v januári 2017 za 36 miliónov eur z Wolfsburgu, odohral zaň celkovo 197 zápasov, v ktorých zaznamenal 27 gólov a 33 asistencií.

Štatistiky nemeckého majstra sveta.
Štatistiky nemeckého majstra sveta.Flashscore

Javi Martínez

Defenzívny záložník alebo stopér pôsobí v mužstve Qatar SC už od roku 2021, keď prišiel do tímu po takmer desiatich rokoch, deviatich tituloch a dvoch výhrach v Lige majstrov z nemeckého Bayernu. Majster sveta aj Európy na začiatku aktuálnej sezóny okrem defenzívnych povinností strelil už dva góly počas troch stretnutí. Navyše dostal zaujímavého spoluhráča do ofenzívy v podobe Bruna Tabatu, bývalého hráča portugalského Sportingu.

Rodrigo

Po vypadnutí z Premier League s Leedsom sa bývalý futbalista Realu Madrid, Benficy či Valencie a 28-násobný reprezentant Španielska trochu prekvapivo upísal celku Al-Rayyan, kde ho trénuje známy Leonardo Jardim. Osemnásobný majster Kataru chce odčiniť až deviate miesto z predošlého ročníka, preto do tímu prišli aj Sofiane Boufal, Gabriel Pereira, Róger Guedes alebo Thiago Mendes, niekdajšia opora Lille a Lyonu.

Mateus Uribe

Možno to nie je najznámejší hráč, ale štyri roky bol oporou Porta. Kolumbijský reprezentant predtým hrával buď doma alebo v Mexiku. Al Sadd sa s jeho pomocou chce vrátiť na majstrovský trón, kde bol rekordných šestnásťkrát. Uribe by mal diktovať tempo hry zo stredu poľa. Tam predtým nastupoval napríklad legendárny Xavi Hernández. Za spomínaný celok si zahrali aj Raúl González či Ali Daei.

Uribe už za nový klub odohral niekoľko stretnutí.
Uribe už za nový klub odohral niekoľko stretnutí.Flashscore

Gonzalo Plata

Dá sa povedať, že ide o jeden z najprekvapivejších prestupov celého leta. Stále iba 22-ročný ekvádorský krídelník si spravil meno za rok vo Valladolide a záujem o neho mali viaceré kvalitné európske značky. Na spadnutie bol prestup do Fulhamu, no Plata si nakoniec vybral Al Sadd. Napriek nízkemu veku už odohral 35 stretnutí za národný tím. Na jednej strane je veľká škoda, že jeho individuálne kvality v súbojoch jeden proti jednému nemôžu fanúšikovia obdivovať na "starom kontinente", ale stále má dostatok času, aby sa neskôr vrátil.

Fabrício Díaz

Talentovaný uruguajský záložník bol v hľadáčiku viacerých svetových veľkoklubov, ale nakoniec prestúpil z materského klubu Liverpool Montevideo do katarského mužstva Al-Gharafa. Už od roku 2020 bol oporou účastníka najvyššej súťaže, za ktorý odohral cez sto zápasov a počas posledného ročníka sa dostal aj do ideálnej jedenástky sezóny. Díaz je prototypom moderného stredového hráča s výraznou podporou defenzívy a ofenzívnymi myšlienkami. Má obrovský potenciál na to, aby sa stal jedným z najlepších hráčov na svojom poste, ale napriek záujmu Barcelony, Atlética či Brightonu si prekvapivo vybral katarský tím. Díaz ako kapitán priviedol tento rok Uruguaj k titulu majstrov sveta na šampionáte do 20 rokov.

Štatistiky Díaza.
Štatistiky Díaza.Flashscore