Barcelona? Štyri roky vo väzení, nešetrí kritikou Samuel Umtiti

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Barcelona? Štyri roky vo väzení, nešetrí kritikou Samuel Umtiti
Umtiti v drese Lecce, v ktorom našiel hernú i psychickú pohodu.
Umtiti v drese Lecce, v ktorom našiel hernú i psychickú pohodu.Profimedia
Samuel Umtiti (29) bol jedným z tých hráčov, ktorí mali v FC Barcelona nahradiť Puyola či Mascherana. Francúz, ktorý sa "Blaugranas" upísal v roku 2016 po niekoľkých dobrých sezónach v Lyone, sa nedokázal presadiť do základnej zostavy na Camp Nou a v súčasnosti pôsobí v talianskom Lecce.

Umtitiho pôsobenie v Barçe sa delí na dve časti: pred rokom 2018 a po ňom. V roku 2016 pristál Francúz na Camp Nou ako jeden z najväčších defenzívnych prísľubov Európy.

V prvých dvoch rokoch sa mu podarilo podávať prijateľné výkony. Vyhral dvakrát Copa del Rey i ligový titul, vďaka čomu ho Didier Deschamps povolal na majstrovstvá sveta do Ruska.

Stopér, motivovaný históriou, Deschampsovo povolanie prijal. V Barcelone ho upozornili na nie príjemné zranenie: trpel opotrebovaním chrupavky pravého kolena. Klub navrhol operáciu. V obave, že príde o majstrovstvá sveta, ju odmietol podstúpiť.

V Rusku odohral Umititi šesť zápasov (540 minút) a strelil rozhodujúci gól proti Belgicku. Fanúšikovia Barcelony boli z jeho výkonu nadšení, hoci v skutočnosti bol hráč fyzicky opotrebovaný.

Tohtosezónna štatistika v Lecce
Tohtosezónna štatistika v LecceFlashscore

Svetový šampionít si vyžiadal svoju daň. Bez operácie stratilo koleno silu a Umtiti, zvyknutý na pochvaly v Lyone či vo francúzskej reprezentácii, sa stal obeťou kritiky, posmeškov a urážok. "Jediné, čo som chcel, bolo ocenenie. Cítiť sa užitočným, rešpektovaným. V Katalánsku som strávil štyri roky vo väzení a to nielen na športovej úrovni, ale aj v každodennom živote," povedal pre francúzsky Canal +.

Umtiti vlani nastúpil za Barçu len raz. V tejto sezóne si pripísal 23 vystúpení za Lecce, čím si opäť vydobyl miesto a herný čas v Serii A. Taliansky celok je aktuálne na 16. mieste v tabuľke s 33 bodmi. Na udržanie sa v najvyššej súťaži musí tím v posledných zápasoch sezóny poraziť Monzu alebo Bolognu.

Tabuľka Serie A
Tabuľka Serie AFlashscore