Umtiti našiel v Lecce stratenú formu, chce sa vrátiť do Barcelony

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Umtiti našiel v Lecce stratenú formu, chce sa vrátiť do Barcelony
Umtitimu hosťovanie v maličkom talianskom celku prospelo.
Umtitimu hosťovanie v maličkom talianskom celku prospelo.Profimedia
Keď vedenie FC Barcelona pred sezónou poslalo hosťovať Samuela Umtitiho (29) do tímu nováčika najvyššej talianskej súťaže Lecce, zdalo sa, že má najlepšie roky za sebou. Francúzsky zadák však v nenápadnom klube podáva spoľahlivé výkony a rád by si vybojoval miesto v zostave katalánskeho celku.

Fanúšikovia talianskeho mančaftu sa pred začiatkom aktuálneho ročníka tešili, veď posilu zo slávnej Barcelony nevítajú každý deň. Hoci to bolo "len" ročné hosťovanie, ich očakávania boli obrovské. Aj keď Umtitiho kariéru do veľkej miery ovplyvnili v posledných rokoch zranenia, išlo predsa o hviezdu prvej veľkosti. Zvyšok futbalovej verejnosti vnímal tento presun o čosi skeptickejšie.

Obranca však od prvých chvíľ v novom pôsobisku ukazuje, že futbal hrať nezabudol. Vyrovnať sa dokázal aj s rasistickými útokmi priaznivcov Lazia a odohral 15 zápasov, v ktorých bol oporou svojho tímu. Zlepšené výkony Francúza neušli pozornosti vedenia Barcelony, ktoré by ho chcelo v lete speňažiť, keďže hosťovanie v Lecce sa po sezóne skončí.

Umtiti, ktorý má v Katalánsku platný kontrakt do roku 2026, dúfa, že manažment zmení názor a dá mu ďalšiu šancu. Hoci má hráč na stole niekoľko konkrétnych ponúk, cíti, že môže byť pre Barcelonu prínosom, obzvlášť ak nebude môcť podpisovať nové posily vzhľadom na neutešenú finančnú situáciu.

Kamerunský rodák bude v najbližších mesiacoch čakať na definitívne stanovisko svojho zamestnávateľa a podľa talianskych zdrojov si začne hľadať nové pôsobisko len v prípade, ak mu Barcelona vystaví jasnú stopku.