Bude trénovať na San Sire? O trénera súperov Slovenska sa zaujíma milánsky gigant

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Bude trénovať na San Sire? O trénera súperov Slovenska sa zaujíma milánsky gigant
Tedesco má slávneho nápadníka.
Tedesco má slávneho nápadníka.Profimedia
Futbalistov talianskeho klubu AC Miláno by mohol viesť od novej sezóny Domenico Tedesco (38). Súčasný tréner belgickej reprezentácie by mal podľa informácií denníka Gazzetta dello Sport nahradiť Stefana Pioliho (58).

Pioli pravdepodobne v lete opustí Miláno a Tedesco podľa zdroja spĺňa nároky klubu na "medzinárodne skúseného kouča s moderným poňatím hry a na mládež orientovanou hernou filozofiou." Navyše hovorí plynule po taliansky, kde sa narodil, ale so svojimi rodičmi ešte ako batoľa odišiel žiť do Nemecka. Jeho zmluva s Belgickou futbalovou asociáciou mu platí až do majstrovstiev sveta 2026.

Ako ďalší kandidát do AC sa spomína aj Mark van Bommel, 47-ročný Holanďan v súčasnosti trénuje belgický klub Royal Antverpy. Tedesco povedie na letnom európskom šampionáte v Nemecku "Red Devils" do boja aj proti slovenskej reprezentácii. Oba tímy si zmerajú sily 17. júna o 18:00 a pôjde o ich prvý zápas v základnej skupine E. Čaká tak neho súboj s Francescom Calzonom, ktorý aktuálne v najvyššej talianskej súťaži šéfuje lavičke SSC Neapol.