Ďalší famózny kúsok Ranieriho. Cagliari dostal zo 14. miesta až do Serie A

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ďalší famózny kúsok Ranieriho. Cagliari dostal zo 14. miesta až do Serie A

Ranieri nad hlavami svojich hráčov.
Ranieri nad hlavami svojich hráčov.Profimedia
Claudio Ranieri (71) sa po poslednom zápase sezóny neubránil slzám šťastia. Jeho Cagliari, kde prišiel počas januára druhýkrát v kariére, oslavuje postup do Serie A. Pritom od toho malo neuveriteľne ďaleko.

Keď mužstvo začiatkom kalendárneho roka prebral, nachádzalo sa až na štrnástom mieste tabuľky Serie B: "Cagliari pre mňa znamená všetko," hovoril dojatý. Prvýkrát ho viedol medzi rokmi 1988, keď veľmi rýchlo postúpil dokonca zo Serii C až do Serii A.

V tejto sezóne bol na konci decembra klub zo Sardínie až štrnásty, všetko zmenil legendárny kouč. Dostal tím na piatu pozíciu, odkiaľ postúpil do play-off. Prešiel cez Benátky aj Parmu a v odvete finále proti Bari rozhodol gólom z 94. minúty Pavoletti.

Bari - Cagliari

Cagliari malo fantastický záver sezóny a znova si zahrá Seriu A.
Cagliari malo fantastický záver sezóny a znova si zahrá Seriu A.Flashscore

Cagliari doplnilo Janov a Frosione na ceste medzi elitu. Talian oslavoval so slzami v očiach: "Pred 33 rokmi som tu prakticky začal kariéru trénera a precestoval som toho veľa, zažil neskutočné množstvo zápasov a úspechov. Keď som prichádzal, mal som strach. Nechcel som sklamať," vyjadril sa Ranieri.

"Navždy budem vďačný ľuďom, ktorí ma priviedli späť na Sardíniu," doplnil. V bránke držal tím Srb Boris Radunovič: "Ranieri je legendárny tréner. Jeho príchodom sa všetko zmenilo. Stala sa z nás rodina," nechal sa počuť mladý gólman.

Cagliari počas 24 stretnutí pod vedením tohto kouča prehralo iba dvakrát a zaznamenalo aj desaťzápasovú šnúru brez prehry.

Ranieri počas dlhoročnej kariéry trénera viedol 21 rôznych tímov, pričom navždy ostane v histórii zapísaný ako ten, ktorý manažoval rozprávkový príbeh majstrovského titulu Leicestru. Sedel tiež na lavičkách Chelsea, AS Rím, Fulhamu, Fiorentiny, Interu, Atlética, Valencie, Juventusu či Monaka.