Derby d'Italia pre Inter, ktorý v novom roku neprehral. Lobotka šťastnejší zo Slovákov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Derby d'Italia pre Inter, ktorý v novom roku neprehral. Lobotka šťastnejší zo Slovákov
Aktualizované
Rozhodujúci moment, po ktorom Inter získal tri body.
Rozhodujúci moment, po ktorom Inter získal tri body.AFP
Futbalisti SSC Neapol zvíťazili v zápase 23. kola talianskej Serie A nad Hellasom Verona 2:1. Tri body pre domácich zachránil v 87. minúte Kviča Kvaracchelija (22). V zápase nastúpili aj traja Slováci. Za domácich bol v základe Stanislav Lobotka (29), na druhej strane hrali od začiatku Ondrej Duda (29) a Tomáš Suslov (21), ktorý mal asistenciu. V priamej bitke o prvú priečku uspel milánsky Inter doma s Juventusom 1:0.

Neapol - Verona 2:1

Na Štadióne Diega Armanda Maradonu sa schyľovalo k senzácii. Hostia išli do vedenia v 72. minúte po hlavičke Diega Coppolu, ktorý usmernil do brány center z priameho kopu v podaní Suslova. K štandardke prišlo po faule na Dudu. Coppola sa stal druhým najmladším obrancom v histórii svojho klubu, ktorý sa gólovo presadil v Serii A (20 rokov a 38 dní). Prvý je Marash Kumbulla (19 rokov a 239 dní) z októbra 2019 proti Sampdorii. 

Po vydarenej kombinácii však vyrovnal Cyril Ngonge, ktorý si ešte na jeseň obliekal dres Verony. Plný bodový zisk zaistil úradujúcim majstrom Kvaracchelija výstavnou strelou pod brvno spoza šestnástky. Pre Gruzínca je Hellas obľúbeným súperom, keďže mu strelil v prebiehajúcom ročníku tretí zo svojich šiestich gólov a celkovo štvrtý. "Partenopei" po troch domácich remízach v rade dokázali vo vzájomnom súboji získať tri body. Séria bez prehry so súperom pred svojimi fanúšikmi tak od januára 1983 pokračuje aj po nedeli (17-8-0). Verona je v zóne zostupu o skóre za Cagliari.

Flashscore známky oboch základných zostáv.
Flashscore známky oboch základných zostáv.Flashscore

Inter - Juventus 1:0

Vôbec prvýkrát od marca 2003 nastúpil Inter s piatimi Talianmi v základnej zostave proti Juventusu. Pred viac ako dvadsiatimi rokmi sa tak udialo pod Héctorom Cúperom ((Toldo, Cannavaro, Materazzi, Vieri a Cristiano Zanetti). Zverenci Simoneho Inzaghiho mali jasný cieľ - zvíťaziť a vypracovať si na čele tabuľky náskok. O troch bodoch rozhodli už v 37. minúte, keď si strelil vlastný gól Gatti. Ešte len po tretí raz v histórii vzájomných duelov sa stalo, že "Bianconeri" inkasovali po vlastnom zásahu v prvom dejstve (26. marec 1950 Bertuccelli, 18. január 1931 Vollono). 

"Nerazzurri" v roku 2024 ešte neprehrali. Vyhrali aj šiesty súťažný súboj v rámci všetkých súťaží. Naposledy sa im podaril takýto vstup do kalendárneho roka v 2007. Na čele tabuľky majú štvorbodový náskok a zápas k dobru. Juventus prišiel o svoju devätnásťzápasovú sériu bez prehry (vo všetkých súťažiach).

Ďalší zápasy 23. kola Serie A:

Turín - Salernitana 0:0

Atalanta - Lazio 3:1