Slováci o postupový bod v Davis Cupe. Reprezentačný súboj v Serii A či madridské derby

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slováci o postupový bod v Davis Cupe. Reprezentačný súboj v Serii A či madridské derby
Dostane sa Alex Molčan v Srbsku ešte do hry?
Dostane sa Alex Molčan v Srbsku ešte do hry?TASR
Kalendárny rok 2024 sa prehupol do druhého mesiaca. Hneď prvý víkend môžu slovenskí priaznivci sledovať viacero zaujímavých športových udalostí. Tou najhlavnejšou je určite boj tenistov o postup na finálový turnaj Davis Cupu. Na Apeninskom polostrove si to rozdajú proti sebe traja reprezentanti a na tom Pyrenejskom sa Madrid rozdelí na dve polovice. Flashscore Správy už tradične mapujú všetko podstatné, čo by počas najbližších hodín nemalo ujsť pozornosti žiadneho fanúšika.

Davis Cup: Srbsko - Slovensko (sobota, 13:00)

Pred kvalifikačným súbojom sa hovorilo o možnom prekvapení, ku ktorému majú slovenskí reprezentanti v Davisovom pohári naozaj blízko. Po tom, čo sa Srbsko muselo zaobísť bez svetovej jednotky Novaka Djokoviča, vyhrali Lukáš Klein a Alex Molčan piatkové dvojhry proti vyššie postaveným domácim tenistom v rebríčku ATP. 

Na ich ďalšie zápasy ani nemusí prísť, keďže sobotňajší program odštartuje o 13:00 štvorhra. V nej budú farby krajiny spod Tatier hájiť Jozef Kovalík a Igor Zelenay. Ak však tretí a rozhodujúci bod nezískajú, Molčan ako slovenská singlová jednotka by mal čeliť Miomirovi Kecmanovičovi, zatiaľ čo Klein Dušanovi Lajovičovi.

Od zmeny formátu turnaja v roku 2019, keď si to najlepšie krajiny rozdajú o titul v priebehu dvoch týždňov v septembri a novembri, ešte Slovensko na finálové podujatie nepostúpilo. Podarí sa to v sobotu v Kraljeve zmeniť? 

Neapol - Verona (nedeľa, 15:00)

Taliansko síce prinesie dôležitý súboj o čelo tabuľky Serie A medzi Interom a Juventusom, no slovenskí fanúšikovia sa tešia na stret Lobotku proti Suslovovi s Dudom. Oba tábory nie sú na tom ideálne.

Azda najpozitívnejšiu náladu bude mať ofenzívny Tomáš Suslov, ktorý sa tesne pred koncom prestupového obdobia dočkal využitia opcie a trvalého transferu do Verony z Groningenu. Kým hostia sa pozerajú na záchranu najvyššej súťaže (od zostupového pásma ich delí lepšie skóre, pozn.), obhajca majstrovskej trofeje cieli na návrat k minuloročnej forme. Za ňou zaostáva poriadne. Aktuálne sú "Partenopei" na deviatej priečke. 

Posledné vzájomné merania síl.
Posledné vzájomné merania síl.Flashscore

Defenzívna opora neprišla a predĺženie kontraktu s Kvaracchelijom je v nedohľadne. Zverencov Waltera Mazzarriho môže tešiť aspoň fakt, že doma body v ostatnom období získavať vedia (2-1-0).

Proti Verone dokonca pred svojimi fanúšikmi neprehrali od januára 1983 (16-8-0), lenže posledné tri vzájomné vystúpenia priniesli na štadióne Diega Armanda Maradonu remízový rezultát. Dvojica Slovákov prišla o najlepších strelcov Duriča i Ngongeho. Druhý menovaný zamieril práve pod Vezuv. Na trojbodový zápis zvonku čakajú od polovice augusta (0-2-8). 

Real Madrid - Atlético Madrid (nedeľa, 21:00)

Keď sa obaja mestskí rivali stretli naposledy, bol z toho triumf "menšieho" Atlética výsledkom 3:1. Na tom by nič nebolo, ale na troch góloch, ktoré padli prakticky z identických herných situácií, už áno. Real Madrid uspel v Getafe a vrátil sa do čela La Ligy o dva body pred Gironu. Carlo Ancelotti rátal iné straty - hráčske. Na listinu zranených pribudol stopér Antonio Rüdiger, aj keď jeho v prípade by nemalo ísť o nič dlhodobé. Suspendovaný je však Aurélien Tchouaméni. 

Pohľad na vzájomné strety.
Pohľad na vzájomné strety.Flashscore

Madridské tímy delí od seba v tabuľke desať bodov. Ak sa "Los Blancos" podarí bodovať naplno, prakticky hráčom Diega Simeoneho prekazia poslednú nádej na titul. Nedeľa prinesie v poradí 236. derby (116-60-59 z pohľadu Realu). "Los Colchoneros" sa budú snažiť prekaziť tohtosezónnu domácu neporaziteľnosť Realu Madrid. Na Santiago Bernabeu neuspelo Atlético v deviatich dueloch v rade (0-4-5). Posledný triumf prišiel ešte vo februári 2016.