Desiaty klub, desiata krajina. Bývalá hviezda Realu si zahrá v Brazílii

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Desiaty klub, desiata krajina. Bývalá hviezda Realu si zahrá v Brazílii

Jamesa čaká nová výzva.
Jamesa čaká nová výzva.Reuters
Kolumbijský reprezentant James Rodríguez (32) sa po aprílovom odchode z Olympiakosu upísal Sao Paulu, oznámil v sobotu brazílsky klub tamojšej Serie A.

Kolumbijčan podpísal dvojročnú zmluvu v tíme, ktorý je už jeho štvrtým za pomerne krátke obdobie. Po tom, čo v roku 2021 prestúpil na sezónu do Evertonu, bol predaný do katarského Al-Rayyanu a naposledy sa pripojil k Olympiakosu na základe voľného prestupu.

Rodríguezov transfer do Sao Paula znamená, že sa pripojí k desiatemu profesionálnemu klubu v desiatej rôznej krajine, odkedy začal svoju kariéru v kolumbijskom celku Envigado v roku 2006.

James hral za viaceré popredné európske tímy ako Porto, Monako či Real Madrid a na majstrovstvách sveta 2014 získal Zlatú kopačku, keď na turnaji skóroval šesťkrát. S "bielym baletom" vyhral dvakrát Ligu majstrov a má aj dva tituly v La Lige. S "portskými drakmi" zdvihol nad hlavu trofej Európskej ligy.

Počas pôsobenia v hlavnom meste Španielska bol dva roky na hosťovaní v Bayerne Mníchov, s ktorým získal dva bundesligové tituly a Nemecký pohár.