Erupcia radosti pod Vezuvom. Neapol spečatil s Lobotkom majstrovský titul

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Erupcia radosti pod Vezuvom. Neapol spečatil s Lobotkom majstrovský titul

Aktualizované
Osimhen zariadil gólom definitívne spečatenie majstrovského titulu.
Osimhen zariadil gólom definitívne spečatenie majstrovského titulu.Profimedia
Futbalisti SSC Neapol v kádri so slovenským stredopoliarom Stanislavom Lobotkom (28) sú po 33 rokoch opäť majstri Talianska. Zisk svojho prvého titulu od roku 1990 a tretieho v histórii definitívne spečatili štvrtkovou remízou 1:1 na ihrisku Udinese. Päť kôl pred koncom Serie A majú pred druhým Laziom Rím nedostihnuteľný šestnásťbodový náskok.

Udinese - SSC Neapol 1:1 (1:0)

Góly: 13. Lovrič - 52. Osimhen

Neapolu stačila na potvrdenie ligového prvenstva v stretnutí 33. kola v Udine aj remíza, no zverenci Luciana Spallettiho už po trinástich minútach prehrávali - parádnou strelou na 1:0 sa presadil slovinský stredopoliar Sandi Lovrič. Favorit mal viac z hry, zákrok v šestnástke na Chviču Kvaraccheliju v 22. minúte však rozhodca ako faul neposúdil a neujali sa ani ďalšie príležitosti hostí v prvom polčase. Neapol sa dočkal v 52. minúte, keď sa k vyrazenej strele v šestnástke dostal Victor Osimhen a vyrovnávajúcim zásahom potvrdil post lídra tabuľky strelcov (22 gólov). Hostia, podporovaní na tribúnach takmer 15-tisíc priaznivcami, si už bod ustrážili a po záverečnom hvizde mohli oslavovať definitívu ligového prvenstva.

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

Lobotka je štvrtý Slovák v ére samostatnosti, ktorý sa tešil z triumfu v niektorej z piatich elitných európskych líg (Anglicko, Španielsko, Taliansko, Nemecko, Francúzsko). Pred dvoma rokmi získal s Interom Miláno titul Milan Škriniar. Španielsku La Ligu sa v roku 1995 podarilo vyhrať Petrovi Dubovskému (Real Madrid) a nemeckú Bundesligu v roku 2009 Petrovi Pekaríkovi (VfL Wolfsburg).

Zhruba 50 tisíc fanúšikov sledovalo na ôsmich obrazovkách súboj na štadióne Diega Maradonu
Zhruba 50 tisíc fanúšikov sledovalo na ôsmich obrazovkách súboj na štadióne Diega MaradonuTASR

Predchádzajúce dva svoje tituly v rokoch 1987 a 1990 vybojoval Neapol ešte v slávnej ére argentínskej legendy Diega Maradonu. "Partenopei" vystriedali na talianskom tróne AC Miláno. Od roku 2001, keď si majstrovské oslavy užili hráči AS Rím, nezískal titul v Serii A až doteraz žiadny klub, sídliaci južnejšie od Turína alebo Milána. Hneď po skončení duelu v Udine odštartovali v meste pod Vezuvom majstrovské oslavy. Desaťtisíce fanúšikov sa tešilo priamo na štadióne Diega Maradonu v Neapole, kde sledovali priamy prenos na veľkoplošných obrazovkách. V nedeľu Neapol hostí na svojom trávniku v dueli 34. kola Fiorentinu.

Empoli – Bologna 3:1 (1:0)

Góly: 1. Lucumi (vlastný), 45.+1 Akpa Akpro, 68. Cambiaghi - 88. Orsolini

Už prvá akcia súboja priniesla otvárací zásah, keď si Lucumi nešťastne zrazil loptu za chrbát vlastného brankára a Empoli viedlo. Domáci pokračovali v aktivite a v nadstavenom čase prvého dejstva zvýšil na rozdiel dvoch gólov Akpa Akpro, ktorý ťažil z priameho kopu Marina. Po zmene strán bol blízko ku kontaktnému gólu Orsolini, ale zblízka trestuhodne zlyhal. Domáce mužstvo sa v 68. minúte presadilo ešte raz. Rýchlu kombináciu zakončil na zadnej žrdi nepokrytý Cambiaghi. Bologna, ktorá po prehre čaká na víťazstvo štyri kolá v rade, dokázala už iba kozmeticky upraviť rezultát vďaka Orsolinimu tesne pred záverečným hvizdom. Empoli uspelo po sérii troch prehier.

Tabuľka Serie A
Tabuľka Serie AFlashscore