Greenwood do Talianska? O vyhnanca z United sa zaujíma Juventus

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Greenwood do Talianska? O vyhnanca z United sa zaujíma Juventus
Greenwood sa zrejme po sezóne bude sťahovať.
Greenwood sa zrejme po sezóne bude sťahovať.Profimedia
Mason Greenwood (22) momentálne žiari v Getafe, kde je do konca sezóny na hosťovaní z Manchestru United. Jeho výkony logicky priťahujú záujem slávnych klubov a hoci sa v priebehu uplynulých mesiacov hovorilo predovšetkým o záujme Barcelony, podľa denníka Gazzetta dello Sport by ho najnovšie chcel angažovať aj turínsky Juventus.

Stará dáma dúfa, že počas letného prestupového obdobia sa jej podarí získať viacero posíl do kádra a spája sa aj s možným prestupom Felipeho Andersona z Lazia. Gazzetta uvádza, že Juve má záujem o Andersona aj Greenwooda, pričom druhý menovaný by mohol byť v najbližších mesiacoch k dispozícii za zníženú cenu, keďže v Anglicku s ním nepočítajú.

Futbalista odohral za Getafe 26 zápasov, strelil 6 gólov a pridal 5 asistencií. V Manchestri je stále rozporuplnou postavou po problémoch mimo ihriska. Bol obvinený z pokusu o znásilnenie, nátlakového správania a napadnutia s následkom ublíženia na zdraví. Tieto obvinenia boli neskôr v roku 2023 stiahnuté. 

Greenwoodova súčasná zmluva s United platí do leta 2025, čo znamená, že v lete sa mu aktivuje posledný rok kontraktu. Z tohto dôvodu sa v Taliansku domnievajú, že v lete bude k dispozícii za primeranú sumu. Juventus a športový riaditeľ Cristiano Giuntoli údajne oceňujú schopnosti Greenwooda na ihrisku vzhľadom na jeho vek. Je tiež vnímaný ako možnosť v systéme 3-5-2 Maxa Allegriho, prípade ako krídelník v potenciálnom novom rozostavení 4-3-3.