Hellas pokračuje vo výsledkovej mizérii, famózny obrat Ríma. Juventus naháňa Inter

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hellas pokračuje vo výsledkovej mizérii, famózny obrat Ríma. Juventus naháňa Inter

Aktualizované
Turínčania opäť neinkasovali.
Turínčania opäť neinkasovali.Profimedia
Futbalisti Hellasu Verona nezvládli domáce stretnutie 11. kola talianskej Serie A proti Monze. Na víťazstvo čakajú už viac ako dva mesiace. Druhú výhru v ročníku oslavujú hráči Cagliari. AS Rím otočil duel s Lecce v úplnom závere. Na druhom mieste tabuľky je po triumfe nad Fiorentinou turínsky Juventus.

Hellas Verona - Monza 1:3

Kríza domácich naberá hrôzostrašné kontúry, naposledy vyhrali 26. augusta, keď uspeli proti AS Rím, navyše počas týždňa vypadli aj z Coppa Italia.

Duel s Monzou prebiehal v pokojnom duchu, svoj debut v najvyššom poschodí talianskeho futbalu absolvoval rozhodca Giuseppe Collu. Na trávniku totiž chýbali ostré zákroky, riešila sa tak hlavne žalostná forma Verony, v drese ktorej odohral celý zápas Slovák Ondrej Duda - ten sa v 33. minúte mohol tešiť z gólu, jeho strela spoza šestnástky však opečiatkovala brvno. Tomáš Suslov sedel na lavičke náhradníkov.

Hviezdou duelu sa stal Lorenzo Colombo. Mladík hosťujúci z milánskeho AC sa presadil dvakrát v rámci jedného prvoligového zápasu po prvý raz v kariére. Monza sa po trojbodovom zápise ocitla na 8. mieste, Hellas je po výhre Cagliari 18.

Cagliari - Janov 2:1

Domáci zaznamenali iba druhé víťazstvo v sezóne a posunuli sa na 17. priečku. Prvý polčas gólové korenie nepriniesol, všetko podstatné sa udialo po zmene strán. Cagliari poslal rýchlo do vedenia Nicolas Viola, ale už v 51. minúte bolo vyrovnané. O troch bodoch napokon rozhodol Gabriel Zappa. Na jeho zásah hostia nezareagovali a prehrali prvé vzájomné stretnutie od roku 2019. Slovák Adam Obert nastúpil na záverečné sekundy duelu.

AS Rím - Lecce 2:1

Neľahký priebeh domácim predpovedal už v 5. minúte nepremenenou penaltou Lukaku a domáci sa ocitli v úzkych po vedúcom góle hostí, o ktorý sa postaral Pontus Almqvist. Zverenci Josého Mourinha však nezložili zbrane, v nadstavenom čase najskôr vyrovnali a Lukaku v záverečných sekundách merania síl rozhodol o tom, že tri body zostali doma. Belgický kanonier potreboval na 6 gólov v drese AS len 9 zápasov. V "trojbodovej ére" od sezóny 1994/95 strelil v rovnakom počte stretnutí viac zásahov len legendárny Gabriel Batistuta (10).

Fiorentina - Juventus 0:1

Juventus predvádzal v priebehu celého stretnutia úsporný výkon, ktorý v prvom polčase viedol len k jedinej strele, tá však zásluhou Fabia Mirettiho znamenala zisk troch bodov. "Bianconeri" tak pokračujú v stíhacej jazde za vedúcim Interom, na ktorý strácajú dva body. Navyše majú spolu so svojím rivalom najlepšiu obranu v súťaži, inkasovali len šesťkrát. Fiorentina zaznamenala tretiu prehru bez streleného gólu v rade.

Výhry 1:0 sú pre Juventus od návratu trénera Allegriho v sezóne 2021/22 typické. Klub ich za túto dobu zaznamenal najviac spomedzi všetkých tímov v lige - 17.

Tabuľka Serie A.
Tabuľka Serie A.Flashscore