Inter aj naďalej stopercentný, Empoli nepomohol ani nový tréner. Neapol stratil body

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Inter aj naďalej stopercentný, Empoli nepomohol ani nový tréner. Neapol stratil body

Aktualizované
Líder tabuľky opäť získal tri body.
Líder tabuľky opäť získal tri body.Profimedia
Futbalisti milánskeho Interu zvíťazili v 5. kole talianskej Serie A na trávniku Empoli 1:0 a aj naďalej vedú tabuľku bez straty jediného bodu. Uspeli aj hráči Atalanty Bergamo a Fiorentiny. Ďalšiu stratu zaznamenal úradujúci majster SSC Neapol.

Empoli - Inter 0:1

Empoli úvodné štyri ligové stretnutia prehralo, navyše nedokázalo súperom streliť gól. V úplne inej situácii sa nachádzali "Nerazzurri". Tí doteraz v Serii A ani raz nestratili body a mohli sa pochváliť faktom, že ich najlepší strelec Lautaro Martínez vládol s piatimi strelenými gólmi tabuľke strelcov. Na štadión v Toskánsku mali navyše zverenci Simoneho Inzaghiho príjemné spomienky, keď tu päťkrát za sebou triumfovali.

Súboj rozhodol v prospech jasného favorita až po zmene strán najproduktívnejší obranca piatich najlepších európskych líg Federico Dimarco. Domácich k bodom nepriviedol ani staronový kouč Aurelio Andreazzoli. Patrí im navyše smutný rekord - ide o prvý tím v histórii ligy, ktorý má po piatich dueloch na konte nula bodov a ani jeden strelený gól. 

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Atalanta - Cagliari 2:0

Domáci tím sa na výhru príliš nenadrel. Hostia totiž pokračujú v trápení. "Lombarďanov" už v prvom dejstve nasmeroval k plnému bodovému zisku Ademola Lookman, na ktorého po zmene strán nadviazal Mario Pašalič. Celok zo Sardínie, v drese ktorého odohral celý duel slovenský futbalista Adam Obert, tak stále čaká na premiérové víťazstvo. Naopak hráči Bergama naďalej držia kontakt so širším čelom tabuľky.

Bologna - Neapol 0:0

Svoj podiel na bezgólovom stave mal aj objav minulej sezóny Chviča Kvaratskhelia, ktorý čaká na gól už viac než šesť mesiacov. Gruzínsky expres mal hneď v 5. minúte veľkú príležitosť, ale nedokázal zareagovať dostatočne pohotovo. Ešte väčšie zlyhanie predviedol v druhom polčase kanonier Victor Osimhen, ktorý nepremenil pokutový kop. Obhajca titulu tak stratil body už v treťom ligovom dueli v rade.

Slovenský reprezentant Stanislav Lobotka odohral za SSC 86 minút.

Ďalšie výsledky

Udinese - Fiorentina 0:2

Turín - AS Rím 1:1