Inter ako prvý v Serii A skóroval v každom kole. V Udine mu tri body vystrelil Frattesi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Inter ako prvý v Serii A skóroval v každom kole. V Udine mu tri body vystrelil Frattesi
Çalhanoğlu vyrovnával z pokutového kopu.
Çalhanoğlu vyrovnával z pokutového kopu.Profimedia
V dohrávke 31. kola talianskej Serie A sa milánsky Inter poriadne nadrel na tri body. Zdalo sa, že z Udine sa bude vracať domov len s jedným, no v nadstavenom čase rozjasal hosťujúcu lavičku Frattesi (24).

Udinese - Inter 1:2

Nestáva sa často, že Inter v prebiehajúcom ligovom ročníku v zápasoch prehráva. Udinese išlo do vedenia v štyridsiatej minúte vďaka zásahu Samardžiča. Stalo sa len druhým tímom, ktorý otvoril skóre porti Nerazzurri po Juventuse (26. november 2023, 1:1). 

Domáci strážca svätyne Maduka Okoye dlho odolával takmer budúcemu šampiónovi Serie A. Kapituloval až v 55. minúte, keď ho z bieleho bodu prekonal Hakan Çalhanoğlu. Po tomto góle prepísal Inter historické tabuľky Serie A. Stal sa prvým klubom, ktorému sa podarilo skórovať v každom z prvých 31 zápasov. 

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Opta by Stats Perform

Udinese siahalo na sedemnástu remízu v ročníku, lenže v piatej minúte nadstavenia zaúradoval striedajúci Frattesi a dokonal obrat. Nerazzurri sú neporazení 25 ligových duelov v rade. Tabuľku vedú naďalej o 14 bodov. Do konca sezóny zostáva odohrať sedem kôl. Iba Juventus dokázal v sezóne 2018/19 zaznamenať viac bodov po 31 kolách (84) v porovnaní so zverencami Simoneho Inzaghiho (82).