Neapol otočil proti Monze za dve minúty, Duda a Suslov bez bodového zisku. Juventus zabral

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Neapol otočil proti Monze za dve minúty, Duda a Suslov bez bodového zisku. Juventus zabral
Aktualizované
Lobotka odohral celé stretnutie.
Lobotka odohral celé stretnutie.Profimedia
31. kolo najvyššej talianskej súťaže ponúka v nedeľu porciu piatich stretnutí. Úradujúci majster SSC Neapol najskôr proti Monze prehrával, v druhom polčase však predviedol skvelý obrat a pripísal si tri body. Tri body majú aj Hellas Verona, Cagliari a Juventus.

Monza - Neapol 2:4

Domáci sa ujali vedenia už v prvej desaťminútovke po góle Djuriča a zdalo sa, že Francescovi Calzonovi pribudnú na čele ďalšie vrásky, keďže ligový šampión v tejto sezóne nezažíva ideálne obdobie. Partenopei však po zmene strán otočili skóre v priebehu dvoch minút. Dirigentom obratu bol striedajúci Matteo Politano, najskôr v 55. minúte vyrovnal Osimhen (12. gól v sezóne) a o niekoľko sekúnd neskôr poslal svoj tím do vedenia práve taliansky útočník. Víťazný gól zariadil po hodine hry Piotr Zieliňski.

Hostia zlomili streleckú márnosť z posledných dvoch vzájomných stretnutí, v ktorých neskórovali. Hráči SSC majú v aktuálnom ročníku najviac bodov po otočení nepriaznivého stavu - 19. Zverenci Calzonu navyše strelili dva góly spoza šestnástky v jednom zápase prvýkrát v aktuálnom ročníku, naposledy v Serii A vo februári 2022 proti Laziu. Stanislav Lobotka odohral celé stretnutie.

Hellas - Janov 1:2

Domáci síce išli do rýchleho vedenia po skvelej práci Federica Bonazzoliho, ale ešte v prvom dejstve vyrovnal Caleb Ekuban. Obrat tak po zmene strán dokončil Albert Gudmundsson, ktorý dorazil loptu do prázdnej brány a zaznamenal svoj 12. presný zásah v tomto ročníku. Viac v ich drese Janova v nováčikovskej sezóne zaznamenali len Roberto Pruzzo (18 - 1976/77) a Marco Borriello (19 - 2007/08). V drese Hellasu odohral Ondrej Duda prvých 46 minút, Tomáš Suslov bol na trávniku do 62. minúty.

Juventus -Fiorentina 1:0

Futbalisti Juventusu dali zabudnúť na zlú ligovú formu a napriek trom neuznaným gólom pre ofsajdy porazili na domácom trávniku Fiorentinu. Proti štvorzápasovej šnúre bez víťazstva vykročil v prvom dejstve Federico Gatti, ktorý zaznamenal už štvrtý zásah v sezóne, čo je najviac spomedzi všetkých stredných obrancov v najlepších piatich európskych ligách v tomto ročníku.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Ďalšie výsledky:

Frosinone - Bologna 0:0

Cagliari - Atalanta 2:1

/A. Obert sedel na lavičke náhradníkov/