AC Miláno zdolalo Lecce, Pulišič prekonal osobný rekord. Rímske derby v prospech AS

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
AC Miláno zdolalo Lecce, Pulišič prekonal osobný rekord. Rímske derby v prospech AS
Aktualizované
Pulišič má znamenitú formu.
Pulišič má znamenitú formu.Profimedia
31. kolo najvyššej talianskej súťaže ponúka porciu troch zápasov. Pozornosť sa upierala najmä na rímske derby medzi AS Rím a Laziom, ktoré ovládli vlci. Druhú priečku v tabuľke si upevnili hráči AC Miláno.

AC Miláno - Lecce 3:0

Víťaznú ranu si pripísal už na začiatku stretnutia Christian Pulišič, ktorý 10. zásahom preukázal svoju najlepšiu streleckú sezónu v niektorej z piatich najlepších európskych líg - prekonal deväť gólov v drese Chelsea z ročníka 2019/20. V prvom dejstve zvyšoval na 2:0 skúsený Giroud, v druhom polčase potvrdil víťazstvo favorita Rafael Leão

Hostia hrali od 45. minúty bez vylúčeného Nikolu Krstoviča, ktorý videl červenú kartu za hrubosť. V drese Rossoneri zažiaril aj Yacine Adli, autor dvoch asistencií. Milánčania zaznamenali už piate ligové víťazstvo v rade.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

AS Rím - Lazio (18:00)

Talianska polícia v sobotu zasahovala v blízkosti štadióna Stadio Olimpico v Ríme. Podľa informácií agentúry AP došlo v doobedňajších hodinách k násilnému stretu medzi fanúšikmi oboch tímov. Pri štadióne sa stretlo 200 priaznivcov Lazia a stovka fanúšikov AS, polícia dav rozohnala prostredníctvom slzného plynu. Počas zásahu zatkla jednu osobu, ďalšie sa pokúsi identifikovať pomocou záznamov z bezpečnostných kamier.

Po zápase boli spokojnejší fanúšikovia Giallorossi. Ich tím totiž natiahol sériu ligovej neporaziteľnosti na sedem duelov v rade. Derby veľa príležitostí neprinieslo. O výsledku rozhodol na konci prvého dejstva po rohovom kope Gianluca Mancini, stal sa prvým talianskym obrancom AS, ktorý sa presadil v derby proti Laziu v Serii A od 3. apríla 2016, keď skóroval Alessandro Florenzi takisto z rohového kopu.

Ďalší výsledok:

Empoli - Turín 3:2