Slováci vo finále Copa del Rey, bitka o Rím, VC Japonska i stret United s Liverpoolom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slováci vo finále Copa del Rey, bitka o Rím, VC Japonska i stret United s Liverpoolom
Greif bude chcieť byť oporou mužstva vo finálovom boji.
Greif bude chcieť byť oporou mužstva vo finálovom boji.AFP / Flashscore
Prvý aprílový víkend ovládnu futbalové predstavenia, ku ktorým sa pridá Formula 1. Taliansko bude sledovať súboj o metropolu krajiny medzi AS a Laziom, Anglicko si pozrie stret rivalov z Manchestru a Liverpoolu. Slovenských fanúšikov bude zaujímať najmä finále Copa del Rey, v ktorom môžu cennú trofej získať dvaja hráči spod Tatier. Kráľovná motošportu sa predstaví v ďalekom Japonsku.

AS Rím - Lazio (sobota, 18:00)

Ťahákom víkendu v talianskej Serii A je bitka o Rím. Dva kluby z hlavného mesta si zmerajú sily na Stadio Olimpico. Domáce AS vstúpi do súboja z piatej priečky, hostia z Lazia sú so ziskom 46 bodov na pozícii číslo sedem. Zverenci Danieleho De Rossiho sa môžu pochváliť lepšou fazónou – v lige neprehrali šesťkrát po sebe a vyťažili z toho štyri výhry a dve remízy.

Dve tohtosezónne Derby della Capitale sa niesli v duchu taktických bojov. V novembri sa obaja rivali rozišli bez gólov, v januárovom pohárovom strete rozhodol o triumfe Lazia jediný zásah. Po krste ohňom v podobe dvoch duelov s Juventusom čaká nového trénera Igora Tudora ďalšia náročná skúška.

Bude o to zložitejšia, že Giallorossi môžu počítať aj s Lorenzom Pellegrinim, ktorý si odpykal trest sa žlté karty. Náboj celému zápasu dodáva aj horúca štatistika ostatných troch stretnutí, v ktorých padlo až 23 žltých a šesť červených kariet.

Slováci vo finále Copa del Rey (sobota, 22:00)

Španielsky futbal bude patriť finálovému boju Copa del Rey. Získať cennú trofej budú môcť dvaja slovenskí futbalisti - Dominik Greif a Martin Valjent. Proti ostrovnému tímu z Malorky bude stáť skúsený pohárový oponent z Bilbaa. Tamojší Athletic sa môže pochváliť účasťou v historicky prvom finále, v ktorom sa v roku 1903 radoval z triumfu nad Realom. Celkovo sa z absolútneho prvenstva v Španielskom pohári tešila viackrát iba Barcelona (31x), baskické mužstvo vyhralo 23-krát.

Greif, ktorý bol najlepším hráčom v semifinálovom strete s Realom Sociedad, pred vyvrcholením celej súťaže v rozhovore pre Diario de Mallorca uviedol: "Neviem, či sme v najlepšom momente sezóny, pretože počas celého ročníka si udržiavame rovnakú výkonnosť, ale je pravda, že to bude niečo špeciálne. V predchádzajúcich zápasoch sme hrali celkom dobre."

Päť z posledných šiestich finále Copa del Rey videlo v prvom polčase aspoň jeden gól. Slovenský gólman sa bude snažiť, aby nebol tým, kto inkasuje. Na najdôležitejšiu chvíľu sa naladil skvelým vystúpením v zápase s Valenciou, v ktorom sa blysol parádnymi zákrokmi a značne prispel k zisku bodu po remíze 0:0.

Veľká cena Japonska (nedeľa, 07:00)

Po dvojtýždňovej pauze sa o slovo opäť prihlási kráľovná motošportu. Formula 1 sa presunula do Japonska na ikonický okruh v Suzuke. Fanúšikovia napínavého boja si budú želať, aby znovu došlo k nejakej zmene a aby sa na najvyšších stupňoch neobjavili oba monoposty Red Bullu. Naposledy sa z prvých dvoch priečok tešilo Ferrari, víťazom sa stal Carlos Sainz, pre ktorého bol triumf vykúpením po operácii slepého čreva.

Favoritom však bude úradujúci šampión Max Verstappen. Svoje ambície potvrdil hneď v prvom japonskom tréningu, v ktorom zajazdil najlepší čas. Pri minuloročnej dominancii Holanďana asi nie je prekvapením, že práve on obhajuje prvé miesto z roku 2023. Vtedy sa ale na Suzuke jazdilo v septembri, tentoraz je tamojší okruh štvrtou zastávkou aktuálnej sezóny. Priaznivcom sa bude chcieť v najlepšom svetle ukázať aj domáci zástupca Júki Cunoda.

Manchester United - Liverpool (nedeľa, 16:30)

Anglicko uprie zrak na súboj odvekých rivalov. Na Old Trafford pricestuje Liverpool, ktorý si nemôže dovoliť stratiť dych v pretekoch o titul z Premier League. Proti výberu Jürgena Kloppa sa postaví domáci Manchester United. Red Devils sa ale na veľkú bitku nenaladili ideálne - v ostatných dvoch dueloch boli zakaždým pár chvíľ od troch bodov, ale dokopy napokon ukoristili iba jeden. Stalo sa tak po tom, ako nezvládli závery zápasov s Brentfordom i Chelsea.

Liverpool v poslednej dobe body nestráca, výkričníkom pre ašpiranta na prvenstvo ale môže byť marcový duel s United v FA Cupe. Po trojgólovom predĺžení a triumfe 4:3 sa z postupu do semifinále tešili práve zverenci Erika ten Haga. Ak by sa stretnutie prvého so šiestym premenilo na vyrovnané meranie síl, tím holandského kormidelníka si bude musieť postrážiť spomínaný koniec boja. Jeho výber totiž v nedávnej minulosti inkasoval v nadstavenom čase proti Chelsea, Brentfordu, Manchestru City aj Fulhamu.

Nápovedu k podobe konečného výsledku príliš nevedia dať ani rezultáty posledných duelov oboch protivníkov. Nedávno si medzi sebou rozdelili sedem gólov, predtým nebol k videniu žiaden a v marci 2023 obdržali United pamätný debakel 0:7.

Výsledky ostatných stretov United s Liverpoolom.
Výsledky ostatných stretov United s Liverpoolom.Flashscore