Prvý tréning v Suzuke vyhral Verstappen. Druhú časť ovplyvnil dážď, najrýchlejší bol Piastri

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Prvý tréning v Suzuke vyhral Verstappen. Druhú časť ovplyvnil dážď, najrýchlejší bol Piastri
Verstappen sa naladil na súťažný víkend.
Verstappen sa naladil na súťažný víkend.Profimedia
Prvý tréning pred nedeľnou Veľkou cenou Japonska Formuly 1 ovládol majstrovský Red Bull. Najrýchlejší čas zajazdil holandský šampión Max Verstappen (26), ktorý si môže v Suzuke napraviť náladu po nedokončenej marcovej VC Austrálie. V druhej časti bol najrýchlejší Oscar Piastri (22).

Verstappen v úvodnom tréningu dosiahol najrýchlejší čas dňa 1:30,056 min a tímového kolegu Sergia Péreza z Mexika porazil takmer o dve desatiny sekundy. Tretí bol s odstupom 213 tisícin Španiel Carlos Sainz z Ferrari, ktorý pred dvoma týždňami v Melbourne vyhral po Verstappenovom odstúpení pre problémy s brzdami.

Tréning musel byť približne na desať minút prerušený pre nehodu Logana Sargeanta, ktorý so svojím Williamsom vyletel z trate do bariéry z pneumatík. "Prepáčte," povedal po nehode do tímového rádia Američan, ktorému hrozí druhá vynechaná Veľká cena za sebou. V Austrálii musel prenechať monopost skúsenejšiemu kolegovi Alexovi Albonovi, ktorý si v tréningu rozbil svoje auto a teraz, ak mechanici nedokážu do nedele opraviť to Sargeantovo, môže ho postihnúť rovnaký osud.

Druhý tréning výrazne ovplyvnili dážď a mokrá trať. Väčšina tímov nechala svoje vozidlá v garáži, na pomaly vysychajúci okruh sa jazdci vydali až v závere, piloti Red Bullu sa ani nepokúsili zajazdiť rýchly čas. Prvé miesto tak obsadil Oscar Piastri z austrálskeho McLarenu, ktorý bol v prvom tréningu takmer o päť sekúnd pomalší ako Verstappen. O pol sekundy za Austrálčanom skončil Lewis Hamilton.

Program štvrtých pretekov sezóny pokračuje v sobotu tretím tréningom a kvalifikáciou, pričom preteky odštartujú v nedeľu o 7:00 SEČ.