Inter oznámil náhradu za kanoniera Džeka, podpísal päťročnú zmluvu s Thuramom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Inter oznámil náhradu za kanoniera Džeka, podpísal päťročnú zmluvu s Thuramom

Marcus Thuram definitívne opúšťa Bundesligu.
Marcus Thuram definitívne opúšťa Bundesligu.@Inter
Marcus Thuram (25) sa oficiálne pripojil k Interu Miláno po tom, ako mu vypršala zmluva v Mönchengladbachu. Francúzsky útočník, syn majstra sveta a Európy Liliana (51), sa s klubom dohodol na zmluve do roku 2028. Očakávaná posila Interu nahradí Edina Džeka (37), ktorý zamieril do Fenerbahce.

Hoci tím, ktorý má finančné problémy, nemusí zaplatiť odstupné, Thuram dostane štedrý podpisový bonus vo výške päť až desať miliónov eur. Milánsky veľkoklub však ušetrí na plate, bosniansky kanonier poberal deväť miliónov eur brutto za sezónu, zatiaľ čo Thuram 7,5 milióna.

Starší syn legendárneho Liliana Thurama mení pôsobisko po štyroch rokoch, počas ktorých odohral za "Gladbach" 134 zápasov naprieč súťažami s bilanciou 44 gólov a 29 asistencií. Thuram je produktom Sochaux, ale neskôr prestúpil do Nemecka z Guingampu.

Urastený kanonier je desaťnásobným reprezentantom Francúzska, ktorému v roku 2021 pomohol vyhrať Ligu národov, ale na svoj premiérový gól za národný tím stále čaká. Thuram hral za "Les Bleus" aj v mládežníckych rokoch a na ME 2019 do 19 rokov získal zlatú medailu.